Geef inbrekers geen kans tijdens de feestdagen

Geplaatst: 23-12-2016

Kerst en Oud en Nieuw vieren we vaak bij familie, vrienden of kennissen. Op oudjaarsdag gaan we om twaalf uur massaal de straat op om elkaar te feliciteren en vuurwerk af te steken. Dit zijn ideale dagen voor inbrekers om hun slag te slaan.

Bewoonde indruk

Viert u de kerstdagen of Oud en Nieuw niet thuis? Vraag uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg ervoor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel). Geef uw woning een bewoonde indruk: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan.

Sluit ramen en deuren

Gaat u naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan uw ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Bel bij onraad 112

Natuurlijk let de politie en buurtpreventie in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties. Daar kunnenzij uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort u of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden.