Bewust op Weg: Fietsverlichtingsactie in Zevenbergen

Geplaatst: 20-9-2017

De donkere wintermaanden staan voor de deur. Het moment om je fietsverlichting op orde te hebben, zodat je zichtbaar bent in het verkeer. Op 26 en 28 september maken we gratis jouw fietsverlichting. De fietsverlichtingsactie is onderdeel van de 'Bewust op Weg' campagne waarin we met verschillende activiteiten ‘Fris de winter’ in gaan en daarmee samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Fietsverlichtingsactie station en Suikerpad Zevenbergen

Tijdens de Bewust op Weg campagne worden tal van activiteiten georganiseerd om de verkeersveiligheid in de gemeente te vergroten. Een van deze activiteiten is een fietsverlichtingsactie. Op dinsdag 26 september van 15:30 – 18:30 uur krijgen fietsers bij het station in Zevenbergen de mogelijkheid hun fietsverlichting gratis te laten repareren door een (mobiele) fietsenmaker en op donderdag 28 september van 15:30 – 18:30 uur is dit het geval bij het Suikerpad in Zevenbergen (ter hoogte van de skatebaan).

Bewust op Weg-campagne

Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot december 2017. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. Met deze activiteiten wil de gemeente Moerdijk, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, haar inwoners voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Noord-Brabant.