Bouw appartementen Suikerentrepot Standdaarbuiten stap dichterbij

Geplaatst: 7-7-2021

De volgende, belangrijke stap is gezet op weg naar de 44 appartementen die moeten komen in het voormalige Suikerentrepot in Standdaarbuiten. De zogenaamde anterieure overeenkomst wordt op 8 juli ondertekend. Op woensdag 14 juli staat er een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden op de agenda.

In de anterieure overeenkomst staan de afspraken tussen de gemeente en de projectontwikkelaar (o.a. over de kosten) over het bebouwen van het perceel. Het plan is om 44 appartementen te bouwen, voor de verkoop en een deel om te verhuren. De appartementen komen aan beide zijden van het pand: Een deel aan de waterkant, een deel aan landzijde.

Komend najaar start verbouwingswerkzaamheden?

Na ondertekening ligt komende weken de ontwerpbeschikking ter inzage, gevolgd door de definitieve beschikking. “Als er geen zienswijze of beroep wordt ingediend dan kunnen de verbouwingswerkzaamheden al komend najaar starten”, legt wethouder Désirée Brummans uit. “De plannen voor het entrepot zijn de afgelopen jaren geregeld in het dorp aan de orde geweest, en daaruit sprak draagvlak. Bovendien is de vraag naar nieuwe woningen groot, dus het zou geweldig zijn als de plannen doorgaan en we zo snel mogelijk kunnen beginnen met het bouwen.” 

14 juli: Informatieavond

Tijdens de informatieavond op 14 juli geven projectontwikkelaar Bluehouse en architectenbureau TenBrasWestinga uitleg over de plannen en beantwoorden ze vragen. De informatieavond start om 19.30 uur, in het Suikerentrepot (Veerstraat 20). Inloop vanaf 19.00 uur. Vanwege te nemen coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht, door uiterlijk 8 juli een email te sturen naar: mitchell@blue-house.nl