Per 9 december gaat Bravoflex Moerdijk van start

Geplaatst: 5-12-2018

Op zondagochtend 9 december gaat de pilot Bravoflex Moerdijk van start. Met deze flexibele vervoerservice op afroep kunnen reizigers in de avonduren en weekenden binnen de gemeente Moerdijk van halte naar halte reizen en/of naar een OV-knooppunt. Welke haltes en/of OV-knooppunt dat bepaalt de klant van de rit zelf. Voor een vast tarief kan een rit geboekt worden via de gratis Bravoflex App of door te bellen naar telefoonnummer 088 0761 977.

Hierdoor ontstaat een reisalternatief voor de momenten dat de reguliere bussen niet rijden. Bravoflex is een gezamenlijk initiatief van provincie Noord-Brabant, gemeente Moerdijk, Arriva in samenwerking met Deeltaxi West-Brabant en Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN).

Bravoflex Moerdijk

Bravoflex is een flexibele vervoerservice op afroep voor inwoners van gemeente Moerdijk en bezoekers van deze gemeente. Reizigers kunnen binnen het vervoergebied van halte naar halte reizen, zonder vaste dienstregeling. Bravoflex rijdt met kleine busjes of taxi’s van maandag tot en met vrijdag in de avonduren van 19.00 tot 00.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 09.00 tot 00.00 uur. Bravoflex is te bestellen via de gratis Bravoflex App (in de Google Play Store of de App Store) of door te bellen naar telefoonnummer 088 0761 977. Dit kan minimaal 1 uur van tevoren en maximaal twee weken. De rit kan via de app betaald worden of bij een telefonische reservering bij de chauffeur met de pinpas. Een rit met Bravoflex kent een vast tarief van €3,50, de OV-chipkaart, het studentenreis product, bestaande OV-abonnementen en kaartsoorten zijn niet geldig.

Download de Bravoflex folder

Vervoergebied Bravoflex

Bravoflex rijdt binnen de gemeente Moerdijk (Willemstad, Helwijk, Heijningen, Fijnaart, Oude Molen, Standdaarbuiten, Noordhoek, Klundert, Moerdijk, Zevenbergen, Langeweg, Roode Vaart en Zevenbergschen Hoek) en de vier aangewezen OV-knooppunten gelegen buiten de gemeente Moerdijk: station Oudenbosch, busstation Oud Gastel, bushalte A29 Numansdorp en Dinteloord halte Zuideinde. Het vervoer vindt plaats tussen bushaltes onderling en tussen bushaltes, treinstations en OV-knooppunten binnen het afgebakende gebied. 

Meer informatie of boeken?

Op www.bravoflex.info/moerdijk kunnen reizigers vanaf 9 december meer informatie vinden over de flexibele vervoerservice en de wijze van reserveren en betalen. 

Gezamenlijk initiatief

Na het wegvallen van buslijnen in de avonduren en zondag in verschillende dorpen en steden in Moerdijk heeft de gemeente in 2016 een onderzoek opgestart naar alternatieven. Diverse keren is gesproken met inwoners en in gezamenlijk overleg tussen de partners is een alternatief uitgewerkt in een pilot met Bravoflex. Met dit voorstel, een initiatief van provincie, vervoersbedrijf Arriva, gemeente Moerdijk en in samenwerking met Deeltaxi West-Brabant en Personenvervoer Zuid Nederland, krijgen reizigers een reisalternatief voor momenten dat de meeste bussen in de gemeente niet rijden. De pilot duurt maximaal twee jaar.

Bravoflex Moerdijk is ook een pilotproject voor de toekomst van het openbaar vervoer in Noord Brabant. In de nieuwe provinciale Visie op Gedeelde Mobiliteit is voor flexibele vervoerssystemen als Bravoflex een belangrijke rol weggelegd. De resultaten van de proef worden ook gebruikt om te bepalen of Bravoflex in deze opzet geschikt is om breder toe te passen.