Buurtcheck door de jeugd als maatschappelijke stage voor scholieren Markland College

Geplaatst: 4-5-2016

Op donderdag 19 mei 2016 loopt een groep scholieren uit 3 VWO van het Markland College een maatschappelijke stage in de gemeente Moerdijk. Zij doen dit in de vorm van een Buurtcheck uitgevoerd door de jeugd. De Buurtcheck uitgevoerd door scholieren is een gewenste aanvulling op de buurtcheck door inwoners (voormalige burgerschouw) en een manier om ook de visie van de jeugd op de kwaliteit van de openbare ruimte mee te nemen. Wethouder Jaap Kamp opent de maatschappelijke stage, donderdagochtend 19 mei om 08.45 uur in het gemeentehuis.

Buurtcheck door jeugd

In de ochtend vindt er een Buurtcheck uitgevoerd door scholieren plaats in Zevenbergen, Langeweg, Fijnaart, Klundert, Standdaarbuiten en Willemstad. In de middag gaan de scholieren naar Moerdijk, Zevenbergschen Hoek, Helwijk, Noordhoek, Zevenbergen en Oude Molen/Heijningen. Samen met enkele gebiedsbeheerders van de gemeente kijken de scholieren kritisch naar de kwaliteit van de openbare ruimte. Ze geven hiervoor een beoordeling en maken onder andere foto’s en filmpjes. De resultaten hiervan worden aan het eind van de dag ingeleverd tijdens de gezamenlijke afsluiting om 15.30 uur in het gemeentehuis.

Doel maatschappelijke stage

De gemeente Moerdijk, Markland College Zevenbergen en de Vrijwilligerscentrale vinden het belangrijk dat de maatschappelijke stage wordt gecontinueerd. Het stimuleert de jongeren om een kijkje te nemen in het vrijwilligerswerk en op die manier betrokken te zijn bij de maatschappij. Kenmerkend voor een maatschappelijke stage is dat er een balans is tussen leren en iets doen voor de samenleving.