Column wethouders Frans Fakkers en Thomas Zwiers: “Er liggen zó veel kansen”

Geplaatst: 4-6-2015

We hebben polders om in stilte te genieten van ongerepte natuur, we hebben industrie die – dat zullen we ook zeker niet ontkennen – hinder geeft maar tegelijkertijd: werkgelegenheid en daarmee toekomstkansen biedt, we hebben water om te recreëren, we hebben dorpse gezelligheid gemixt met praktische voorzieningen als het gaat om zorg, welzijn, scholen én Moerdijk is een gemeente met een diepe saamhorigheid, bewezen door het rijke verenigingsleven. Kortom: in gemeente Moerdijk hebben we alles om trots op te zijn, vinden wij, er liggen zó veel kansen. Dat mag alleen wel beter zichtbaar worden. En dat kan door, met een duur woord, ‘citymarketing’. Ofwel: gemeente Moerdijk stevig en positief op de kaart zetten.

Waarom? Omdat we graag willen dat huidige inwoners hier blijven wonen, bedrijven hier gevestigd blijven en toeristen onze gemeente blijven bezoeken. Én om nieuwe bedrijven, inwoners en toeristen te overtuigen van alle mogelijkheden en kansen, onze aantrekkingskracht. Zo houden we een economisch gezonde gemeente, waar veel te beleven en te genieten is, waar het veilig en prettig wonen is. Waar recreanten en werkende mensen terecht kunnen, waar bedrijven en bezoekers zich welkom voelen. Nu, maar ook over tien of twintig of zelfs dertig jaar.

Daarom dompelen twee medewerkers van communicatie- en marketingbureau Dietz zich deze week onder in gemeente Moerdijk. Ze kijken met onbevangen blik en willen alles weten, horen, zien, beleven en ervaren in onze gemeente. In twintig sessies gaan ze in gesprek met inwoners, ondernemers of andere belangengroepen. Zo komen ze te weten wat de sterkste kanten van onze gemeente zijn én ze leggen in deze gesprekken de basis voor een gezamenlijk marketingplan. Een helder plan, waar inwoners en ondernemers zich in herkennen en wat bijdraagt aan onze doelstelling dat het aantal inwoners op peil blijft, voorzieningen beschikbaar blijven en de werkgelegenheid toeneemt. In juli moet het plan klaar zijn, in september presenteren we het aan de gemeenteraad.