Column wethouder Eef Schoneveld - Een dag vol beweging

Geplaatst: 25-4-2017

Een extra gelegenheid om kennis te maken met sport, er van te genieten en vooral natuurlijk: samen plezier maken. Maar ook: elkaar leren kennen, verenigingen, jeugd en bedrijven samenbrengen. Zomaar wat goede redenen om de Koningsspelen te houden en er natuurlijk aan mee te doen. Afgelopen vrijdag heb ik hier en daar een kijkje genomen en wat was het mooi om zo veel vrolijke gezichten te zien. Het Okido-dansje van Kinderen voor Kinderen bleek goed ingestudeerd en in heel de gemeente stond de dag bol van de activiteiten.

In Klundert en Zevenbergen namen de buurtsportcoaches van MoerdijkFit het voortouw voor het (mede) organiseren van de Koningsspelen. En met succes: in Zevenbergen fietsten maar liefst zo’n 570 kinderen een flinke route langs zes verenigingen en in Klundert peddelden 340 kinderen een ronde langs vijf verenigingen. Ook in alle andere woonplaatsen was er volop actie: daar konden de kinderen via scholen lekker bewegen en genieten. Heel wat buurt-, stads- of dorpsgenoten hebben meegeholpen om kinderen een leuke, sportieve dag te bezorgen. Ook Markland-studenten uit de sportklas hielpen op verschillende plaatsen een handje mee en voor weer anderen was het een mooie gelegenheid voor de maatschappelijke stage. Al met al een dag vol gezellig en goed samenspel, letterlijk en figuurlijk.

Dit samenspel, het rijke verenigingsleven en het vele vrijwilligerswerk dat verzet wordt kenmerken Moerdijk. Daar mogen we trots op zijn, ik heb het al vaker gezegd. Sporten en bewegen zijn goed voor saamhorigheid, goed voor sociale en lichamelijke ontwikkeling. Het leert jongeren met elkaar om te gaan en zet hen letterlijk en figuurlijk in beweging. Uit onderzoek in Groningen bleek dat sommige kinderen maar een uur per dag in beweging waren. Zonde, want wie herinnert zich niet hoe veel plezier touwtje springen, rolschaatsen en hinkelen gaven? Zo eenvoudig kan het zijn, maar er is méér. Zo zijn er de buurtsportcoaches van MoerdijkFit en wil ik u graag wijzen op het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds is een landelijk initiatief en kan misschien bijspringen als het financieel niet lukt om uw kind te laten sporten. Zoek er gerust eens naar en bezorg uw zoon of dochter ook een extra kans op vriendjes, vriendinnetjes, beweging en ontspanning!