Column wethouder Jaap Kamp: Vergunningen in uw buurt via een app!

Geplaatst: 23-7-2015

Steeds meer informatie wordt u ‘gebracht’ in plaats van dat u er zelf nog naar hoeft te zoeken. Waar u jaren geleden zelf de gang maakte naar de winkel of brievenbus voor de kranten en post, daar krijgt u nieuws nu via internet, radio, televisie snel en makkelijk doorgesluisd via uw computer, laptop, mobiele telefoon, tablet. Of misschien heeft u zelfs al een smartwatch om de pols. Bovendien kunt u vooraf selecteren over welke onderwerpen u nieuws wilt krijgen. Zoals nu met de nieuwe Omgevingsalert-app.

Installeer deze gratis app van gemeente Moerdijk op uw smartphone of tablet en u kunt altijd en overal zien welke omgevingsvergunningen er in uw buurt zijn aangevraagd, verleend of geweigerd. U kunt instellen of u een (push)berichtje wilt ontvangen op uw smartphone of tablet zodra er een nieuwe aanvraag of besluit omgevingsvergunning in uw buurt is. Het gaat hier om omgevingsvergunningen en meldingen, evenementenvergunningen en standplaatsvergunningen.

De app Omgevingsalert – Moerdijk is gratis te downloaden voor de iPhone, iPad (in de Apple store) of Android-smartphones (via Google Play). Zoek op het woord ‘omgevingsalert’ om de app te vinden.

We zien het als een eigentijdse, handige aanvulling op onze dienstverlening, die we steeds verder op maat snijden. Van een persoonlijke afspraak maken tot digitale berichten ontvangen: u kunt zelf kiezen. Leest u de berichten graag bij het doorbladeren van de Moerdijkse Bode, kijkt u op de gemeentewebsite of de landelijke website of installeert u de app van Omgevingsalert? Het kan allemaal. Aan u de keuze.

Meer weten?

Op de website www.omgevingsalert.nl/app kunt u alle informatie vinden over deze handige dienst!