Column wethouder Thomas Zwiers: Mooi, gezellig, sportief en (ont)spannend in Moerdijk

Geplaatst: 29-6-2016

Waar denkt u aan als ik het heb over: cultuursnuiven, wandelen en fietsen langs polders en kreken, recreëren op en aan het water en ontspannen tijdens een keur van uiteenlopende evenementen?

Ik gok dat u niet meteen aan de gemeente Moerdijk denkt. En toch heb ik het hier wel degelijk over activiteiten waarvan u in onze gemeente kunt genieten. Onderdompelen in cultuur(historie) doet u bijvoorbeeld in de sfeervolle vestingsteden Willemstad en Klundert. Wandelen en fietsen kan perfect langs en door de diverse prachtige gebieden die zich bevinden in de 25 kilometer die onze gemeente hemelsbreed telt tussen Willemstad en Zevenbergschen Hoek. En varen op of genieten aan het water is geen enkel probleem met het Hollandsch Diep aan de noordzijde van onze gemeentegrens, het Volkerak aan de westzijde en de Mark en de Dintel aan de zuidzijde.

Onze trots

En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van alles in Moerdijk dat mooi, gezellig, sportief en (ont)spannend is om te beleven en te ondernemen. Het gekke is dat ik soms het idee heb dat dit nog maar in betrekkelijk kleine kring bekend is. Dat geldt dan niet alleen voor bezoekers van buiten, maar ook voor onze eigen inwoners. Veel Moerdijkers weten vaak niet wat voor moois de eigen gemeente te bieden heeft, merk ik als ik er met hen over praat. En misschien heeft het ook wel te maken met onze aard: we zijn nu eenmaal niet altijd even uitbundig als het gaat om onze trots.

Toeristen en inwoners

Zeker als het gaat om al dat fraais binnen de gemeentegrenzen mogen we dat best wel wat vaker en uitbundiger doen. Als gemeentebestuur proberen we daar zelf een bijdrage aan te leveren. Bijvoorbeeld met de vernieuwde VVV-Moerdijk website, www.vvvmoerdijk.nl, waar we al ons moois op een gebruikersvriendelijke manier op een rijtje zetten. En de VVV I-punten in Willemstad en Zevenbergen, waar u alles vindt over wat er te doen is in en om Moerdijk. Maar ook met de nieuwe fiets- en attractiekaarten die we binnenkort presenteren, die fietsers en wandelaars via diverse routes leiden langs alles dat Moerdijk te bieden heeft. Uiteraard geschikt voor toeristen, maar zeker ook voor onze inwoners zelf!

Laat u dus inspireren deze zomer(vakantie)! En wie weet bezoekt u de komende periode één van onze mooie forten, wandelt u door één van die sfeervolle historische straatjes, vaart u over één van de wateren en/of bezoekt u één van de evenementen. Ik wens u alvast een prettige zomer!