Column wethouder Thomas Zwiers - Onbekend maakt onbemind

Geplaatst: 9-7-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Een zeer ervaren horeca ondernemer uit onze gemeente vertelde mij dat hij tot voor kort nog nooit in het Mauritshuis in Willemstad was geweest. Waarschijnlijk is hij niet de enige. Is dat erg? Nee! Natuurlijk heb ik hem wel aangeraden om er eens een kijkje te nemen (bent u al geweest?) maar het laat ook zien dat er een grote kans ligt om onze gemeente beter op de kaart te zetten. Om te laten zien dat we een gemeente zijn waar je zaken kunt doen, waar het prettig wonen is…en waar je ook op allerlei manieren kunt ontspannen, recreëren.

De afgelopen jaren zijn veel dingen gebeurd en er staat nog meer te gebeuren, er is nog meer ambitie. Bijvoorbeeld voor het Mauritshuis dus. We gaan fors investeren in dit mooie, markante gebouw. Om meer bezoekers aan te trekken én om minder bij te hoeven betalen uit de gemeentekas door de hogere opbrengsten. Fort Sabina waarvoor we het plan hebben om het op te knappen en het aantrekkelijker te maken voor bezoekers en recreatie. Het centrum van Zevenbergen, waar straks het water zorgt voor extra sfeer om er je vrije (winkel)tijd door te brengen. De centra van Klundert en Fijnaart waar we aan de slag gaan.

Nog niet overtuigd? Onbekend maakt onbemind dus laat me dan nog deze tip geven om Moerdijk beter te leren kennen. Is het misschien iets voor u om lekker een stukje te fietsen en uw fietstocht te combineren met de boot of pont? Dat kan op maar liefst vier plekken in onze gemeente. Vanaf Fort Sabina het Volkerak rond; van Willemstad naar Numansdorp of andersom en dan weer terug van Strijensas naar Moerdijk. En natuurlijk van het havenhoofd van Willemstad naar het enige eiland in het zuiden: Tiengemeten, een prachtig stukje natuur!

Echt, onze gemeente heeft ook voor recreatie zo veel te bieden…vestingstadjes, forten, horeca, en nog veel meer mooie pareltjes die het bezoeken waard zijn. Wilt u weten wat allemaal? Kijk dan eens op onze nieuwe website van de VVV: www.vvvmoerdijk.nl. Ik wens u een prettige zomervakantie!