Cursus “Rondkomen met Inkomen”

Heeft u geen goed overzicht van uw inkomsten en uitgaven? Zijn uw papieren niet geordend, waardoor u soms door de bomen het bos niet meer ziet? Houdt u nooit geld over aan het einde van de maand? Meldt u zich dan aan voor de gratis budgetcursus 'Rondkomen met Inkomen'.

In deze cursus krijgt u tips aangereikt en leert u onder andere:

  • Een goede administratie: Hoe en waarom?
  • Het maken van een overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven.
  • Welke (financiële) regelingen en voorzieningen zijn er?
  • Bewuster keuzes maken binnen én met uw budget.
  • Het voorkomen en/of oplossen van financiële problemen.

Over uw persoonlijke financiële situatie wordt inhoudelijk niet gesproken. Voor iedere deelnemer is het doel om rond te leren komen.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur en deelname is gratis. De minimale groepsgrootte is 8 personen en maximaal 15 personen. Iedereen kan in principe meedoen. Wel is het belangrijk dat u wilt meedoen in groepsverband en dat u de Nederlandse taal voldoende beheerst.

Data

Donderdag 7, 14, 21 en 28 september, 5 en 12 oktober 2017. Alle bijeenkomsten zijn van 18:30 uur tot 20:30 uur.

Aanmelden

Tot 28 augustus 2017 kunt u zich online aanmelden op www.moerdijk.nl/budgetcursus. Daarnaast kunt u zich telefonisch aanmelden op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur bij team Schuldhulpverlening van de gemeente Moerdijk, telefoonnummer: 14 0168.

Na uw aanmelding wordt telefonisch contact met u opgenomen om te bepalen of de inhoud van de budgetcursus aansluit bij uw wensen.

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Schuldhulpverlening via telefoonnummer 14 0168.