De bladkorven worden weer geplaatst

Geplaatst: 30-9-2020

Er zijn weer metalen bladkorven neergezet op verschillende plekken in de gemeente. Deze week worden de laatsten nog geplaatst. Bedoeld voor bladafval dat in uw tuin of rondom uw woning is gevallen. Zo raakt uw gft-container niet zo snel vol met bladeren van onze gemeentelijke bomen.

Juist in de herfst kunnen afgevallen bladeren in combinatie met regen zorgen voor gladheid. Belangrijk dus dat we samen proberen om onze stoepen en wegen zo schoon en veilig mogelijk te houden. Daarom plaatsen we bladkorven op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan, met relatief veel omwonenden. 

Alleen bladeren

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval, en dus niet voor bijvoorbeeld takken, snoeiafval, etensresten of ander afval. De korven blijven staan tot eind december en worden wekelijks geleegd. De inhoud wordt vervoerd naar een erkende verwerker die er compost van maakt.

Bladkorf bij u in de buurt

Hieronder vindt u de lijst met alle locaties van bladkorven. Als een korf niet of nauwelijks wordt gebruikt, of als er eentje voor andere doeleinden wordt gebruikt, wordt deze verplaatst. De locaties kunnen daarom elk jaar veranderen. Zo ook dit jaar. 

Locaties bladkorven

Houd ons op de hoogte

Zit de bladkorf vol of ziet u een gevaarlijke situatie? Meld het ons via tel 14 0168, het online meldformulier of de BuitenBeter app.