De buurt gecheckt

Geplaatst: 17-5-2017

Dinsdag 16 mei ging klas ZA3J van het Markland College samen met gebiedsbeheerders van de gemeente Moerdijk op pad om in verschillende wijken/dorpen in onze gemeente de buurt te checken. Zij deden dit voor hun maatschappelijke stage.

"Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat wegen en groen keurig netjes op orde zijn. Aan jullie de vraag vandaag goed te gaan kijken en ons te laten weten wat jullie er van vinden", aldus wethouder Thomas Zwiers, die bij de start van het maatschappelijke stageproject de leerlingen ook de opdracht meegaf om te letten op verkeerssituaties.

Na tekst en uitleg over het onderhoud binnen de gemeente, de check daarop en wat met de meldingen wordt gedaan, gingen de leerlingen in groepjes onder leiding van de gebiedsbeheerders de buurtcheck uitvoeren in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Fijnaart, Willemstad, Klundert, Noordhoek en Standdaarbuiten. Bevindingen konden gemeld worden via onder meer de BuitenBeter app van de gemeente. Aan het eind van de dag volgde in de raadszaal van het gemeentehuis de presentatie van alle resultaten. Ook dit jaar was het weer een geslaagde dag!