Deeltaxi: alternatief openbaar vervoer voor alle inwoners uit de gemeente Moerdijk

Geplaatst: 9-2-2017

Goede bereikbaarheid is essentieel, wanneer je qua oppervlakte één van Nederlands grootste gemeenten bent. En dus is er in de gemeente Moerdijk en andere gemeenten in West-Brabant als aanvulling op de bestaande buslijnen de Deeltaxi. Die vult de gaten op die met name in de avonduren en het weekend ontstaan in een aantal van de dorpen en steden, wanneer de bus niet rijdt. Dan kan de Deeltaxi uitkomst bieden met vervoer van deur tot deur (maar bijvoorbeeld ook naar een bushalte of een treinstation) tegen OV-deeltaxitarief. Iedereen kan er gebruik van maken.


Het principe is simpel: elke inwoner van de gemeente Moerdijk kan gebruikmaken van de Deeltaxi. Inwoners met een beperking die niet met de bus of ander openbaar vervoer kunnen reizen, kunnen tegen gereduceerd (Wmo-) tarief reizen. Reserveren gebeurt vooraf telefonisch of online, minimaal één of twee uur voor vertrek. Er is een mogelijkheid om vijf á tien minuten voor vertrek een telefoontje of sms te krijgen dat de Deeltaxi onderweg is. Met de MijnTaxiApp is daarnaast exact te volgen waar de Deeltaxi zich bevindt en wanneer die voor de deur staat.

Achttien West-Brabantse gemeenten

Deeltaxi West-Brabant is een initiatief van achttien West-Brabantse gemeenten, waaronder Moerdijk en de provincie Noord-Brabant. De gemeente Moerdijk is blij met de mogelijkheden die met de Deeltaxi wordt geboden; reizen op momenten dat openbaar vervoer ontbreekt.

Hoe werkt het precies?

De Deeltaxi rijdt van maandag tot en met donderdag van 07.00-00.00 uur. En van vrijdag tot en met zondag en op feestdagen van 07.00-01.30 uur.

  • De taxi haalt u tussen een kwartier voor of na uw gewenste vertrektijd op.
  • De taxi mag maximaal een half uur omrijden. Deze omrijkilometers betaalt u vanzelfsprekend niet.
  • U betaalt per rit een instaptarief en een bedrag per kilometer.
  • Reist u meer dan 25 kilometer, dan betaalt u het hogere doorreistarief.
  • Groepen vanaf 3 personen die vanaf hetzelfde vertrekadres of naar eenzelfde bestemming reizen worden dringend verzocht hun ritten via de e-mail of de website te boeken.

Tarieven voor 2017

Wmo-tarief Instap: € 0,89 Per kilometer: € 0,151
OV-deeltaxitarief Instap: € 3,05 Per kilometer: € 0,46
 
Checken wat een reis exact kost? Dat kan met de MijnTaxiApp, of via 0800 023 00 33 (ook het gratis reserveernummer).
Meer informatie over de Deeltaxi kunt u vinden op: www.deeltaxi-westbrabant.nl.