Eerste Zevenbergse Graffiti Jam geeft haven kleur

Geplaatst: 9-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Wie bij graffiti denkt aan haastige gekladde kreten op een oud viaduct moet komende zaterdag 12 oktober zeker op de Zevenbergse Markt gaan kijken. Onder leiding van professionele graffitiartiesten gaan daar zo’n 30 jongeren aan de slag om de toekomstige haven van kleurige street art te voorzien.

Op houten panelen van zo’n 2 bij 3 meter laten jongeren uit de gemeente hun creativiteit de vrije loop. De kunstwerken die zij samen maken, krijgen een plek langs de haven in aanbouw en zijn daar de komende maanden te bewonderen. Het idee voor de Graffiti Jam, zoals zo’n evenement in artiestenjargon heet, bleek een schot in de roos: het maximale aantal inschrijvers was razendsnel bereikt.

Weer of geen weer

De Graffiti Jam is de eerste activiteit die het Zevenbergse Centrumteam organiseert. Twee keer werd het avontuur uitgesteld vanwege slecht weer; komende zaterdag zorgt een grote tent ervoor dat het feest kan doorgaan ongeacht de weersomstandigheden.Bij de organisatie trok het Centrumteam samen op met Sport en Welzijn Moerdijk. Professionele begeleiding komt van street artists van The Loods, de illustere Roosendaalse vrijplaats voor graffitikunstenaars. 

Leven in de brouwerij

Het Centrumteam is een team van ondernemers en inwoners uit het Zevenbergse centrum. Het zet zich met veel enthousiasme in om het stadshart levendig en aantrekkelijk te houden tijdens de werkzaamheden aan de haven en de Markt. De Graffiti Jam is de aftrap, het team heeft nog meer activiteiten in petto. 

Het evenement is gratis voor de deelnemende jongeren. Het wordt gefinancierd uit het budget dat de gemeente voor de zomervakantie uittrok voor activiteiten in het Zevenbergse centrum. Ook aannemerscombinatie Strukton Civiel Zuid – Van den Herik, die de haven aanlegt, sponsort het evenement.

Waar en wanneer?

Datum: Zaterdag 12 oktober.
Tijd: vanaf 10.30 bereiden de professionele artiesten voorbeeldwerk voor, vanaf 13 uur starten de jongeren.
Locatie: Markt Zevenbergen, ter hoogte van Café de Bakkerij.