Elektrische fietsinformatiedag Moerdijk verplaatst naar 12 november

Geplaatst: 28-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Aangezien er nog ruimte is voor meer aanmeldingen zal de elektrische fietsinformatiedag, georganiseerd door de gemeente Moerdijk in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN) Moerdijk en adviesbureau SOAB, verplaatst worden naar dinsdag 12 november. De locatie is dezelfde, namelijk Optisport Zwembad de Niervaert in Klundert. 

De vorige week gepubliceerde landelijke ongevalsgegevens laten zien dat er helaas weer een stijging heeft plaatsgevonden onder de fietsende vijftigplussers in Nederland. Daarom vinden wij het vanuit onze organisatie belangrijk om zoveel mogelijk geïnteresseerden aan de dag deel te laten nemen.

Tijdens deze informatieve en gezellige dag kunnen vijftigplussers uit de gemeente hun fietsvaardigheid met de elektrische fiets vergroten en de valkans verkleinen. Ook vijftigplussers die (nog) geen elektrische fiets hebben en zich graag willen laten informeren zijn van harte welkom, licht wethouder Zwiers toe. Uw deelname en de lunch zijn gratis. 

Fietsinformatiedag

De fietsinformatiedag wordt in afstemming met VVN Moerdijk georganiseerd door adviesbureau SOAB en de dag bestaat uit:

  • Een leerzame presentatie over de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval met zowel een gewone als een elektrische fiets te minimaliseren. 
  • Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleider.
  • Het uitproberen van verschillende elektrische fietsen.
  • Het onder begeleiding van twee fietscoaches rijden van een klein parcours op het parkeerterrein om de fietsvaardigheid met de eigen gewone of elektrische fiets te testen en te vergroten.
  • Het desgewenst afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte.
  • Gezamenlijk lunch.
  • Een korte fietstocht op de eigen fiets door en rond Klundert.
  • Een terugblik op de dag.

Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. De dag duurt van 10.00 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. In de ochtend staat de theorie centraal en in de middag vanaf ongeveer 13.00 uur het parcours met aansluitend een fietstocht door en rond Klundert. Wethouder Zwiers sluit de dag op 12 november om circa 15.45 uur af met een woordje en een presentje voor de deelnemers. 

Aanmelden

Op de website e-biketraining.nl is een tv-opname van een eerdere dag in Vught te vinden en kunnen 55-plussers zich onder de gemeentenaam Moerdijk aanmelden. Diegenen die geen internet hebben kunnen zich ook telefonisch aanmelden bij SOAB via 076 – 521 30 80. De deelnemers ontvangen circa een week voor de (elektrische) fietsinformatiedag nader bericht.