Evenemententerrein Zevenbergen: wat is er allemaal opgeknapt?

Geplaatst: 20-8-2020

(Eindelijk) een complete, opgeleverde skatebaan. Het door boomwortels beschadigde fietspad ‘het Suikerpad’ is hersteld. Maar ook nieuwe informatiebordjes en een bijenhotel op en bij het Bomenpad. Er is behoorlijk wat gebeurd afgelopen periode op, en in de omgeving van het evenemententerrein in Zevenbergen. Met de voetbalkooi en het stuk met de fitnessapparaten die er eerder al werden aangelegd is dit deel aan de westrand van Zevenbergen aardig opgeknapt.

De skatebaan is klaar!

Planning was om de skatebaan al in maart te openen. Het liep helaas allemaal wat anders. Terwijl de toestellen uitnodigend lagen te wachten op de skaters bleek dat sommige onderdelen niet goed gemonteerd waren. Er zat niks anders op dan ze terug te sturen naar de leverancier in Oostenrijk, zodat die de fouten kon herstellen. In april zouden de skaters er dan eindelijk gebruik van kunnen maken. Maar… toen kwam het coronavirus: de gerepareerde toestellen in Oostenrijk mochten de grens voorlopig niet over. Begin juli konden ze dan eindelijk op transport terug naar Zevenbergen. Inmiddels staan ze weer op hun plek en wordt er volop geskatet. Het ontwerp van de skatebaan en de keuze van de toestellen is in overleg met een groep skaters gemaakt. Want zij weten natuurlijk het beste welke toestellen geschikt zijn voor hun trucs en waar ze op de baan geplaatst moeten worden. Na de zomer wil de gemeente graag een officieel tintje aan de opening geven.

Suikerpad: fietspad hersteld

Het naast het evenemententerrein gelegen Suikerpad was behoorlijk aangetast door boomwortels. Daar hebben we maatregelen genomen die zorgen dat de wortels naar de juiste plek groeien en daarna is het asfalt hersteld. 

Bomenpad: nieuwe borden

De bordjes op het Bomenpad en het bijbehorende informatiepaneel waren na zestien jaar echt aan vervanging toe. Ze leiden bezoekers langs de 35 verschillende typisch Nederlandse boomsoorten en informeren over de bijzonderheden. Op het Bomenpad staat sinds begin dit jaar ook een fraai Bijenhotel. Dat biedt bijen en insecten de mogelijkheid om er hun eitjes in te leggen. Zo leveren we een extra bijdrage aan het voorkomen van het uitsterven van de bij, wat ook weer goed is voor de biodiversiteit. Met de aangrenzende kinderboerderij, speelplek en hondenlosloopterrein is het een fijne uitvalsplek voor jong en oud. De bordjes stonden er al een tijdje, en ook het vernieuwde informatiepaneel is geplaatst. 

Evenemententerrein: veld draineren?

Op dit moment onderzoeken we ook wat de mogelijkheden zijn om het veld van het evenemententerrein te draineren. De bodem is nu regelmatig drassig, en we kijken welke oplossing de beste is om te zorgen dat er bijvoorbeeld bij stevige buien geen overtollig regenwater meer achterblijft op het veld.