Fietsverlichtingscontrole bij het Markland College

Geplaatst: 5-12-2017

Leerlingen van het Markland College Zevenbergen opgelet! Is de fietsverlichting nog niet op orde? Repareer deze dan snel. Op 8 december 2017 is er namelijk een controle van de fietsverlichting bij de school. Dit is een actie die wordt georganiseerd door de gemeente Moerdijk, in samenwerking met politie, BOA’s en Veilig Verkeer Nederland, en is onderdeel van de Bewust op Weg-campagne ‘Fris de winter in’.

De fietsverlichtingscontrole start om 07:45 uur. Fietsende leerlingen worden dan bij het Markland College Zevenbergen door de politie, Veilig Verkeer Nederland en BOA’s gecontroleerd of de fietsverlichting op orde is. Is dit het geval, dan krijgen de leerlingen uit handen van Veilig Verkeer Nederland een leuke gadget. Is jouw fietsverlichting nog niet op orde? Repareer deze dan snel! Hiermee verhoog je niet alleen jouw verkeersveiligheid, maar mag je ook de gadget in ontvangst nemen.

Convenant

Wethouder Zwiers: ‘De activiteiten bij het Markland College Zevenbergen zijn het resultaat van een gezamenlijke verklaring die politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk op 23 oktober 2015 hebben ondertekend om structureel de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande kinderen te verbeteren’.

Bewust op weg: Fris de winter in

Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot en met december. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Wethouder Zwiers: ‘Met deze activiteiten willen wij, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, onze inwoners voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving’.