Haven Willemstad

Willemstad. Veilig geschurkt tegen het water, verscholen tussen groen en vervuld van historie. Je moét er een keer geweest zijn om zelf de verschillen te proeven, de sfeer te ondergaan en te genieten van het vestingstadje aan het Hollands Diep.

In Willemstad ligt de gemeentelijke jachthaven van Moerdijk. Deze moderne haven biedt plaats aan 240 pleziervaartuigen en is direct gelegen aan het historische centrum van Willemstad.

Vanwege de grote aantrekkingskracht en de centrale ligging voor land en water vormt Willemstad hét toeristisch-recreatieve knooppunt van de gemeente. Het cultuurhistorische karakter van de vestingstad, de horecavoorzieningen en de mooie uitzichten over het water zijn voor veel mensen een reden voor een dagtrip. De naaste ligging van de forten Sabina, de Hel en Bovensluis maken een bezoek daarbij nog aantrekkelijker.

Contact jachthaven

Benedenkade 2, 4797 AV Willemstad
Telefoonnummer: 0168-472576

Overige Havens

Naast de jachthaven van Willemstad kent de gemeente Moerdijk nog meer (complete) marina's: Jachthaven De Batterij in Willemstad, Jachthaven Noordschans en Jachtcentrum Dintelmond). Daarnaast zijn er enkele kleinere thuishavens (aanlegplaatsen Zevenbergen, jachthaven Standdaarbuiten en jachthaven Nolleke Sas). Deze havens zijn gericht op het plezierig accommoderen van vaste ligplaatsen, zonder veel ondersteunende voorzieningen.