Terugblik afscheid Jac Klijs

Op donderdag 27 mei 2021 nam Jac Klijs tijdens een speciale raadsvergadering en online talkshow afscheid als burgemeester van de gemeente Moerdijk. Via deze pagina kunt u beide bijeenkomsten terugkijken

Buitengewone raadsvergadering

In een buitengewone raadsvergadering nam de gemeenteraad afscheid van Jac. Hij werd toegesproken door Bert Schreuders (plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad), Marjolein van der Meer Mohr (burgemeester van Rucphen en voorzitter van de burgemeesterskring waar Moerdijk onder valt), Nico van Mourik (oud directeur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de Omgevingsdienst in dezelfde regio) en wethouder Eef Schoneveld. De raadsvergadering kunt u terugkijken op moerdijk.raadsinformatie.nl

Talkshow

In een talkshow blikten we met Jac terug op zijn loopbaan en met name op zijn werk voor Moerdijk. In ongeveer een uur wisselden we gesprekken met Jac en verschillende tafelgasten af met actuele filmpjes, archiefbeelden en whatsapp-berichten van kijkers. Cindy de Koning, bekend van onder andere NOS en Omroep Brabant, was gespreksleider. Samen met Jac ontving ze de volgende gasten aan tafel:

  • José Hiel en Jeroen van Venrooij (gemeente Moerdijk) en allebei adviseurs van het ‘eerste uur’. Zij keken met Jac terug op 10 jaar communicatie & veiligheid in de gemeente Moerdijk.
  • Ada Grootenboer (voormalig wethouder gemeente Moerdijk en tegenwoordig burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee) over de hoogte- en dieptepunten van het burgemeestersvak.
  • Meindert Bijleveld (betrokken inwoner dorp Moerdijk) en Ferdinand van den Oever (directeur Havenbedrijf Moerdijk). Een klein dorp naast een groot industrieterrein: Hoe vind je elkaar? Tijdens dit onderdeel verraste Jac tafelgast Meindert Bijleveld met een lintje. De heer Bijleveld is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.