Kick-off van Doe Effe Normaal

Geplaatst: 8-3-2017

Op woensdagmorgen 8 maart hebben wethouder Eef Schoneveld en de Kredietbank West-Brabant de kick-off verricht van het DENO-project met groep 8 van de Julianaschool en de Kennedyschool in Fijnaart. Het ‘Doe effe Normaal’-project loopt tot en met donderdag 6 april en heeft als doel leerlingen uit groep 8 weerbaarder te maken tegen ‘verleidingen’ die op hun weg komen bij de overgang naar het voortgezet onderwijs en in hun ontwikkeling bij het volwassen worden.

Gastlessen

De thema’s voor de gastlessen worden jaarlijks vastgesteld op basis van de vraag van scholen, uitgezet jeugdbeleid binnen de gemeente en ervaringen van de samenwerkende organisaties.

Voor dit schooljaar is gekozen voor 5 gastlessen over de thema’s ‘digipesten’ door Halt, ‘seksuele voorlichting en puberteit’ door de GGD, ‘voeding’ door Ookthuis , ‘omgaan met geld’ door de Kredietbank en ‘fysieke en mentale weerbaarheid’ door Doyo.  

Theateroptreden afsluitingsavond DENO

Op donderdag 6 april is er om 19.30 uur een DENO afsluitingsavond voor kinderen en ouders in het gemeentehuis in Zevenbergen. Het theateroptreden Assepester staat op deze avond stil bij de uitdagingen waar kinderen en ouders bij de overgang van het basis naar het voortgezet onderwijs mee te maken krijgen. Voorafgaand en na afloop van de theatervoorstelling is er een DENO-markt. De uitnodigingen worden via de scholen uitgezet.