Laatste opgeknapte speelplek in Fijnaart ook gereed

Geplaatst: 24-12-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Ook de laatste speelplek in Fijnaart is gereed. Op woensdag 18 december om 9:30 uur werd deze plek aan de Zilvermeeuw dan ook officieel in gebruik genomen. Onder goedkeurend oog van onder anderen de leerlingen van groep 4 en 5 van de Kennedyschool en de leerlingenraad van basisschool De Springplank. De plek is met zijn natuurlijke inrichting een ontmoetingsplek voor jong en oud en een uitdaging voor opgroeiende kinderen.

De Zilvermeeuw is een goed voorbeeld van hoe de gemeente haar speelplekken ziet; als een ontmoetingsplek voor alle inwoners. Zo zijn er naast speelvoorzieningen voor kinderen ook fitnesstoestellen, een jeu de boules baan, een waterspeelplaats en een wadi; een mogelijkheid om bij hoge waterstanden het water hierin op te vangen.

Totstandkoming met inwoners

Om te onderzoeken naar welke speelfuncties behoefte was ging de gemeente voorafgaand in gesprek met kinderen van verschillende leeftijden van de drie basisscholen in Fijnaart. Ook de leden van de dorpstafel zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de ontwikkeling. Daarnaast werden alle inwoners uitgenodigd voor verschillende bijeenkomsten waar zij hun ideeën over de verschillende locaties en de speelfuncties van de speelplekken konden aangeven. 

Voor de locatie aan de Zilvermeeuw was een zogenaamde minicompetitie uitgezet onder leveranciers, waarbij inwoners hun voorkeur konden uitspreken voor drie verschillende ontwerpen. Uiteindelijk werd aan het ontwerp van leverancier Boerplay de voorkeur gegeven. Aangezien dit ontwerp voldeed aan de randvoorwaarden kon ook de gemeente zich hierin vinden. De houten steiger langs het water wordt op een later moment nog gerealiseerd.