Gehandicaptenparkeerkaart

Soorten parkeerkaarten

Bestuurderskaart:

Deze kaart vraagt u aan als u gehandicapt bent en zelf uw auto bestuurt. U bent niet in staat zelfstandig meer dan 100 meter aan een stuk te voet af te leggen. De parkeerkaart is persoonsgebonden, u kunt met elk voertuig gebruik maken van deze kaart.

Passagierskaart:

Deze kaart vraagt u aan als u door uw handicap afhankelijk bent van het vervoer van anderen. U bent niet in staat zelfstandig meer dan 100 meter aan een stuk te voet af te leggen. Daarnaast bent u voor het vervoer afhankelijk van de hulp van de bestuurder. Een passagierskaart is persoonsgebonden.

Instellingenkaart:

Deze kaart is bedoeld voor (AWBZ-)instellingen, zodat zij bewoners kunnen vervoeren. Op deze manier kunnen instellingen voor collectief vervoer zorgen, zonder dat zij voor iedere bewoner afzonderlijk een kaart moeten aanvragen.

Waar mag ik parkeren

  • In de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de regels die gelden voor het land waar u parkeert. 
  • U mag buiten de vakken parkeren, maar mag andere weggebruikers daarbij niet hinderen. Met gebruik van uw parkeerschijf mag u hier maximaal 3 uur parkeren.
  • Op gehandicaptenparkeerplaatsen, ook als houder van een gehandicaptenparkeerkaart betaalt u parkeergeld.

Verlies of diefstal

Bij verlies of diefstal van uw gehandicaptenparkeerkaart moet u dit melden bij de gemeente. U kunt zelf een verklaring van verlies (111 kB) invullen, uitprinten en ondertekenen. U geeft de verklaring persoonlijk af op het gemeentehuis. Vergeet niet een recente pasfoto en uw legitimatie mee te nemen.

 

Het indienen van een aanvraag kost € 83,00. Deze kosten zijn voor eigen rekening. U ontvangt hiervoor een factuur. Ook bij een afwijzing van uw aanvraag worden deze kosten in rekening gebracht. 

U kunt dit aanvraagformulier (89 kB) invullen, uitprinten en opsturen naar de gemeente Moerdijk:
Postbus 4
4760 AA Zevenbergen

Zorg ervoor dat u een goedgelijkende pasfoto meestuurt.

Na uw aanvraag volgt een medisch onderzoek, tenzij uit eerdere onderzoeken is gebleken dat u voldoet aan de voorwaarden