Gehandicaptenparkeerkaart

Soorten parkeerkaarten

Bestuurderskaart:

Deze kaart vraagt u aan als u gehandicapt bent en zelf uw auto bestuurt. U bent niet in staat zelfstandig meer dan 100 meter aan een stuk te voet af te leggen. De parkeerkaart is persoonsgebonden, u kunt met elk voertuig gebruik maken van deze kaart.

Passagierskaart:

Deze kaart vraagt u aan als u door uw handicap afhankelijk bent van het vervoer van anderen. U bent niet in staat zelfstandig meer dan 100 meter aan een stuk te voet af te leggen. Daarnaast bent u voor het vervoer afhankelijk van de hulp van de bestuurder. Een passagierskaart is persoonsgebonden.

Instellingenkaart:

Deze kaart is bedoeld voor (AWBZ-)instellingen, zodat zij bewoners kunnen vervoeren. Op deze manier kunnen instellingen voor collectief vervoer zorgen, zonder dat zij voor iedere bewoner afzonderlijk een kaart moeten aanvragen.

Waar mag ik parkeren

  • In de meeste Europese landen. U moet zich wel houden aan de regels die gelden voor het land waar u parkeert. 
  • U mag buiten de vakken parkeren, maar mag andere weggebruikers daarbij niet hinderen. Met gebruik van uw parkeerschijf mag u hier maximaal 3 uur parkeren.
  • Op gehandicaptenparkeerplaatsen, ook als houder van een gehandicaptenparkeerkaart betaalt u parkeergeld.

Verlies of diefstal

Bij verlies of diefstal van uw gehandicaptenparkeerkaart moet u dit melden bij de gemeente. U kunt zelf een verklaring van verlies (111 kB) invullen, uitprinten en ondertekenen. U geeft de verklaring persoonlijk af op het gemeentehuis. Vergeet niet een recente pasfoto en uw legitimatie mee te nemen.

Het indienen van een aanvraag kost € 85,00. Deze kosten zijn voor eigen rekening. U ontvangt hiervoor een factuur. Ook bij een afwijzing van uw aanvraag worden deze kosten in rekening gebracht. 

Het verlengen van de kaart bij een ongewijzigde situatie en dus zonder herkeuring kost € 41,00. 

U kunt dit aanvraagformulier (89 kB) invullen, uitprinten en opsturen naar de gemeente Moerdijk:
Postbus 4
4760 AA Zevenbergen

Zorg ervoor dat u een goedgelijkende pasfoto meestuurt.

Na uw aanvraag volgt een medisch onderzoek, tenzij uit eerdere onderzoeken is gebleken dat u voldoet aan de voorwaarden