Markland College Zevenbergen in het teken van verkeersveiligheid tijdens actiedag

Geplaatst: 13-12-2017

18 december wordt verkeersveiligheid onder de aandacht gebracht bij de derdejaars leerlingen van het Markland College in Zevenbergen. Zij gaan tijdens deze actiedag aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer. De activiteiten worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Moerdijk en in samenwerking met het Markland College Zevenbergen. De actiedag is onderdeel van de Bewust op Weg-campagne ‘Fris de winter in’.

Programma actiedag

De derdejaars leerlingen worden het eerste lesuur op school verwacht. Wethouder Zwiers geeft het startsein voor de actiedag. Vervolgens gaan de leerlingen tot 15:00 uur aan de slag met twee projecten. In het project Take Five gaan de leerlingen door te vloggen, acteren of stop-motion aan de slag met het maken van een film over afleiding in het verkeer. Tijdens het project the Battle strijden twee teams om de titel: ‘ baas in het verkeer’. De leerlingen gaan acterend en improviserend aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid.

Convenant

Wethouder Zwiers: ‘De activiteiten bij het Markland College Zevenbergen komen voort uit de gezamenlijk verklaring die politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk op 23 oktober 2015 hebben ondertekend om structureel de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande kinderen te verbeteren’.

Bewust op weg: Fris de winter in

Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot december. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant

Wethouder Zwiers: ‘Met deze activiteiten willen wij, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, onze inwoners voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving’.