Minister Cora van Nieuwenhuizen bezoekt Helwijk en Heijningen

Geplaatst: 3-2-2020

Op uitnodiging van inwoners van Helwijk en Heijningen bracht minister Cora van Nieuwenhuizen deze morgen een bezoekje aan de twee dorpen. Bewoners ondervinden hier dagelijks geluidshinder van de A4/A29 en de minister kwam langs om dit zelf te ervaren.

Dat was ook gelijk het grote doel van haar bezoek: zelf ervaren hoe het is om zo vlak bij de snelweg te wonen, zonder geluidsschermen. Met veel belangstelling en begrip hoorde ze dan ook de verhalen aan. Burgemeester Jac Klijs pleitte in Helwijk voor een landschappelijke inpassing van groen. Bij Heijningen gaf de burgemeester aan dat er echt een stukje is vergeten. “Het is echt een vergeten hoekje. Als je hier gezellig met elkaar een borrel wilt drinken in de tuin, dan wordt het een korte bijeenkomst, want het is hier een herrie. We vinden als college van burgemeester en wethouders dat hier echt iets moet gebeuren en liefst zo snel mogelijk, want we wachten al te lang. Gelukkig krijgt dit prioriteit bij Rijkswaterstaat. De gemeente staat pal achter de mensen die hier wonen”, aldus burgemeester Klijs. 

De minister kreeg aan het einde van haar werkbezoek namens beide werkgroepen, Jasper Vissers uit Heijningen en Thijs de Lange uit Helwijk, een ludiek cadeau aangeboden. Op de vraag van Jaspers Vissers: “U gaat nu met volle handen naar huis, zorgt u dan ook dat wij niet met lege handen achter blijven?”,  antwoordde de minister dat zij geen toverstafje heeft om de problemen op te lossen. Ze vond de ontvangst in West-Brabant vandaag heel hartelijk. Dat is ook wel eens anders. De minister zegde toe heel serieus te bekijken wat de bewoners hebben aangegeven, wat de gezamenlijke mogelijkheden hierin zijn en de realisatie daar waar mogelijk naar voren te halen.