Moerdijk bewust op weg naar NUL verkeersdoden

Geplaatst: 8-6-2016

Zaterdag 11 juni vraagt gemeente Moerdijk extra aandacht voor verkeersveiligheid. Van 10.00 tot 12.00 uur loopt het promoteam ‘Bewust op Weg’ rond op de Noordhaven, Zuidhaven en Molenstraat en van 13.00 tot 15.00 uur in de buurt van de Zandberg in Zevenbergen.

Gedrag en goede infrastructuur

Eén van de kerntaken van de gemeente is het verbeteren van de verkeersveiligheid. Mensgerichte maatregelen, zoals verkeerseducatie en voorlichting worden steeds belangrijker omdat het merendeel van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijk falen. Er is dus veel winst te behalen als menselijk gedrag in het verkeer verbetert. Daarnaast zorgt de gemeente ook voor goede infrastructuur en worden 60 verkeersknelpunten in de gemeente aangepakt.

Promoteam ‘Bewust op Weg’

Zaterdag informeert en wijst het promoteam ‘Bewust op Weg’ op de gevaren rond, onder andere het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Ook is een filmploeg aanwezig die inwoners interviewt over hoe bewust zij deelnemen in het verkeer.

Gratis appels

‘Bewust op Weg’ heeft niet alleen met verkeersveiligheid te maken, maar ook met duurzaamheid. Hoe bewust pak jij de fiets in plaats van de auto? Supermarkt Albert Heijn aan de Molenstraat en supermarkt Jumbo aan de Zandberg in Zevenbergen sluiten in dat kader aan bij deze actie en belonen alle inwoners die op de fiets komen met een gratis appel.

Gratis bandenspanningsmeting

Inwoners die zaterdag met de auto naar het centrum komen wordt een gratis bandenspanningsmeting aangeboden door de Groene Garage. Want een juiste bandenspanningsmeting is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een betere grip en daarmee dus voor meer veiligheid op de weg.

Brabant op weg naar NUL verkeersdoden

Via social media wordt de hele week aandacht besteedt aan hoe bewust mensen de weg op gaan. Of zij de gevaren kennen van het gebruik van een mobiele telefoon in het verkeer of het luisteren naar muziek op de fiets. De actie op 11 juni is onderdeel van de regionale campagne 'Brabant op weg naar NUL verkeersdoden'.