Moerdijk gaat door met de dienstencheques

Geplaatst: 22-12-2016

Samen met vier andere gemeenten hebben wij in 2015 en 2016 gezamenlijk gebruik gemaakt van de dienstencheques 'Huishoudelijke Hulp Toelage' vanuit het Rijk. Deze bijdrage vanuit het Rijk vervalt echter komend jaar. De gemeenten vinden het heel belangrijk dat inwoners gebruik kunnen blijven maken van deze dienstencheques en hebben daarom besloten dit in 2017 te behouden.

Huishoudelijke hulp

Met dienstencheques kunt u huishoudelijke hulp inkopen. Huishoudelijke hulp wordt geboden door zorgaanbieders in de gemeente Moerdijk. U tevens terecht bij de zorgaanbieders als zij gebruik willen maken van de dienstencheques. De huishoudelijke hulp kan per uur ingekocht worden. Per jaar kunt u maximaal 104 uren hulp kopen met dienstencheques. De dienstencheques zijn bedoeld voor mensen met een Wmo-indicatie, mensen die mantelzorg ontvangen en mensen die mantelzorger zijn.

Voortzetten van de huidige werkwijze

In 2015 en 2016 werd er door de gemeente Moerdijk, Halderberge, Etten-Leur, Zundert en Rucphen al gebruik gemaakt van de dienstencheques. Voor het jaar 2017 is samen besloten om dezelfde werkwijze met betrekking tot de dienstencheques, voort te zetten. Dit betekent dat u een dienstencheque voor één uur huishoudelijke ondersteuning ter waarde van € 22,50 kunt kopen voor € 5. De gemeente betaalt vervolgens het overige bedrag van € 17,50. Dienstencheques kunnen niet gebruikt worden om huidige hulp in het huishouden te vervangen. Met dienstencheques kunnen extra uren ingekocht worden, bijvoorbeeld voor een grote voorjaarsschoonmaak.

Wilt u meer weten over de ondersteuning die bij of via ons kunt krijgen? Kijk dan ook eens op de pagina Maatschappelijke ondersteuning.