Maak uw woning klaar voor de toekomst met de Stimuleringslening

Geplaatst: 23-8-2017

Met de Stimuleringslening van de gemeente Moerdijk kunt u het wooncomfort van uw woning verhogen. Wij bieden een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente. Het principe is simpel: de gemeente verstrekt een goedkope lening voor verbetermaatregelen aan uw woning op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. Deze regeling is uniek in Nederland. Moerdijk is de eerste gemeente die dit volledige pakket aanbiedt aan haar inwoners.

De voordelen van het inzetten van onze lening:

  • U kunt de kwaliteit van uw woning verbeteren;
  • Uw energierekening gaat direct omlaag;
  • U kunt langer in uw huis blijven wonen;
  • U woont veiliger;
  • U betaalt een lage rente;
  • Uw woning wordt meer waard.

Om u een inzicht te geven waar u de Stimuleringslening zoals voor kunt gebruiken:

Duurzaamheid

Besparen op je energierekening, dat is toch fijn? Met het treffen van verschillende maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, HR++ glas en/of het uitvoeren van isolatiemaatregelen, kunt u uw woning duurzaam maken en energie besparen.

Toekomstbestendig

U kunt ook verbetermaatregelen treffen waardoor uw woning nog prima bewoonbaar is als uw levensomstandigheden veranderen, door bijvoorbeeld ouderdom, ziekte en/ of handicap. Zo kunt u uw bijvoorbeeld een slaapkamer en badkamer op de begane grond realiseren, deuren verbreden, drempels verwijderen, huiselijke elektronica (domotica)-maatregelen uitvoeren en/of een traplift plaatsen.

Veiligheid

Het is ook fijn om u veilig te voelen in uw woning. Negen van de tien woningen zijn helaas onvoldoende beveiligd, waardoor een inbreker er gemiddeld 30 seconden over doet om binnen te komen. U kunt hier iets tegen doen. Bij een woning die is beveiligd conform het landelijke Politiekeurmerk Veilig Wonen, is de kans dat er wordt ingebroken namelijk 95% kleiner. Met onze lening kunt u de benodigde beveiligingsmaatregelen treffen, zoals: gecertificeerd hang- en sluitwerk, verlichting bij de buitendeuren, rook- en koolmonoxidemelders en /of een alarmsysteem.

Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk advies nodig?

Heeft u een deskundig advies nodig bij het bepalen van verbetermaatregelen? Maak dan een afspraak met één van onze partners; Inbraakproof, Energiek Moerdijk en Wonen met Gemak. Zij geven een gratis, vrijblijvend en onafhankelijk advies op maat.

Energiek Moerdijk

Voor advies op het gebied van duurzaamheid.
E: besparen@energiekmoerdijk.nl
I: www.energiekmoerdijk.nl

Wonen met Gemak

Voor advies over te nemen verbetermaatregelen, waardoor uw woning nog prima bewoonbaar is als uw levensomstandigheden veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, ziekte en/ of handicap.
T: 06 839 66 100
E: servicepunt@wonenmetgemak.nl
I: www.wonenmetgemak.nl

Inbraakproof

Voor advies op het gebied van het beveiligen van uw woning.
T: 0168 756 444
E: info@inbraakproof.nl
I: www.inbraakproof.nl

Voorwaarden en meer informatie

U komt voor de Stimuleringslening in aanmerking als u eigenaar en bewoner bent van de woning waarvoor de lening wordt aangevraagd. Deze woning moet ouder zijn dan 10 jaar en in de gemeente Moerdijk staan. De gewenste verbetermaatregelen moeten onder de voorwaarden van de regeling vallen en u moet aan alle overige (financiële) voorwaarden voldoen.

De Stimuleringslening wordt aangeboden in twee typen leningen (consumptief en hypothecair) tegen een laag rentepercentage. Bij de leningen geldt een ondergrens van €2.500,--. Bij de consumptieve lening is er een bovengrens van max. €15.000,-- en een leeftijdsgrens van 75 jaar. Bij de hypothecaire lening is de bovengrens max. €35.000,--, is er geen leeftijdsgrens maar zijn er wel afsluit- en notariskosten.

Voor meer informatie over de Stimuleringslening, kijk op www.moerdijk.nl/stimuleringslening.