Dorpstafel Heijningen: ontwikkelingen A4 en evaluatie Huis van de Wijk

Geplaatst: 7-12-2017

De werkgroepen van de dorpstafel kijken tevreden terug op de bijeenkomst over de A4 en de beginperiode van het Huis van de Wijk.

Daarentegen viel de opkomst bij de Dorpsavond die door de dorpstafel was georganiseerd tegen. De dorpstafelleden gaat daarom op zoek naar nieuwe manieren om de rest van Heijningen te laten weten waar ze mee bezig zijn.

Rijksweg A4

Nu de uitslagen en rapporten over de metingen bekend zijn, is de werkgroep tot actie overgegaan. De leden kijken tevreden terug op de bijeenkomst met de burgemeester en wethouder Kamp. Er waren ook een aantal raadsleden aanwezig en de werkgroep had de pers uitgenodigd. De gemeente staat vierkant achter de Heijningers in deze kwestie en daar is de werkgroep blij mee. Alleen de formele houding die de aanwezige verantwoordelijke van Rijkswaterstaat (RWS) in nam werd minder gewaardeerd.
Verder heeft de werkgroep namens Heijningen nog een open brief aan de minister gestuurd. De gemeente heeft samen met gemeente Steenbergen ook een brief geschreven. Wethouder Zwiers heeft de situatie aangekaart bij de landelijke fractie van de VVD en aan de raadsleden is gevraagd om dit ook te doen bij hun landelijke partijen. Op 11 december staat het punt van de geluidsoverlast op de agenda van de Tweede Kamer.

Huis van de Wijk

De vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties aan het Huis van de Wijk hebben de afgelopen periode geƫvalueerd. Het kan drukker maar in combinatie met activiteiten als koersbal en bloeddrukmetingen loopt het best redelijk. Ook wordt er waarde gehecht aan de contacten die er uit voortgekomen zijn. Het Huis van de Wijk blijft daarom op dezelfde voet doorgaan en blijft daarbij steeds zoeken naar uitbreiding van de activiteiten.

Volgende dorpstafel

De volgende dorpstafel is op donderdag 22 maart vanaf 20.00 uur in het Pestalozzihuis. Alle inwoners van Heijningen zijn hierbij welkom.

Gebiedsplannen

De dorpstafel Heijningen is onderdeel van het Gebiedsplan Heijningen. Elke stad, elk dorp en het buitengebied heeft een eigen gebiedsplan. In een gebiedsplan worden de plaatselijke wensen, uitdagingen en verbeterpunten op een rij gezet. Inwoners bepalen welke onderwerpen er in het plan staan en denken na over oplossingen en ideeƫn. Gemeente Moerdijk, Surplus, Politie Zeeland/West-Brabant, Woonkwartier en Groenhuysen zijn daarbij de helpende hand. Een gebiedsplan is niet statisch, maar wordt steeds aangepast aan actuele ontwikkelingen en behoeften. De dorpstafel Heijningen komt vijf keer per jaar een avond bij elkaar om onderling af te stemmen.
Kijk op www.moerdijk.nl/gebiedsplannen voor meer informatie.