26 november: bezoek de Moerdijkse kerken

Geplaatst: 15-11-2017

Altijd al eens de Moerdijkse kerken van binnen willen zien? Zondag 26 november is de ideale kans: tijdens de eerste Open Kerkendag Brabant opent een aantal kerken de deuren.

De gemeente Moerdijk telt vijftien kerken (katholieke, protestantse en herbestemd), verspreid over Zevenbergen, Fijnaart, Klundert, Willemstad, Zevenbergschen Hoek, dorp Moerdijk en Noordhoek. Elke kerk heeft het verzoek gekregen om op deze Kerkendag de deuren te openen. Inmiddels hebben de Bartholomeuskerk (Zevenbergen), de Voormalig Johannes de Doperkerk (Klundert) en de Koepelkerk (Willemstad) deelname toegezegd. Ze zorgen voor een eigen programma met speciale activiteiten.

Binnen tien jaar zullen naar verwachting ongeveer tweehonderdvijftig kerken van de vierhonderd in Brabant hun religieuze functie verliezen. De initiatiefnemers (een werkgroep met o.a. de bisdommen Den Bosch en Breda en de provincie Noord-Brabant) willen zoveel mogelijk Brabanders kennis laten nemen van het grote culturele belang van de kerken en hun mee laten denken over de toekomst ervan.

Kerken die nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden via www.openkerkenbrabant.nl

Meer weten over het programma en de deelnemende kerken? Kijk op www.openkerkenbrabant.nl.