Help jij mee aan een goede sfeer in buurt?

Geplaatst: 2-11-2017

Het komt vaker voor dan je denkt: burenruzies. Over geluidsoverlast, hangjongeren, of bijvoorbeeld een overhangende tak. Meestal komen mensen er samen wel uit…maar soms ook niet. In Moerdijk kun je dan (gratis) een beroep doen op vrijwillige buurtbemiddeling. Vijftien buurtbemiddelaars zetten zich al in, en met succes. Daarom zoeken we versterking. Iets voor jou?

Wat ga jij doen als buurtbemiddelaar?

Je krijgt een gratis training om te bemiddelen bij conflicten. Je leert buren opnieuw met elkaar in gesprek te laten gaan. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek. Zo’n 80% van de problemen tussen buren worden via buurtbemiddeling opgelost. Bemiddelen doen wij altijd in duo’s; je staat er dus nooit niet alleen voor! Bovendien krijg je begeleiding van professionele coördinatoren, deelname aan de jaarlijkse BBQ en een reiskostenvergoeding.

Reageer!

Kortom: lijkt het je een uitdaging om samen oplossingen te vinden , ben je een jaar lang voor ongeveer 5 uur per maand beschikbaar én zet je graag jouw persoonlijke kennis en ervaring in om anderen te helpen? Stuur dan je reactie met CV naar buurtbemiddeling@Moerdijk.nl. Binnen een week nemen we persoonlijk contact met je op voor een korte kennismaking.