Moerdijk zet aansluiting bij Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds voort

Geplaatst: 6-11-2017

Zorgen dat ook kinderen uit gezinnen met een krappe beurs toch kunnen sporten en toch muziekles, dansles of andere culturele activiteiten kunnen volgen. Dat is kortgezegd het doel van beide fondsen. Gemeente Moerdijk neemt ook nu weer deel aan beide fondsen.

Wethouders Eef Schoneveld en Thomas Zwiers: “Alle kinderen moeten kunnen sporten wat ons betreft. Sporten zorgt dat kinderen samen plezier kunnen maken en het is gezond. Hetzelfde geldt eigenlijk voor culturele activiteiten: ze helpen kinderen bij hun ontwikkeling, geven plezier en zelfvertrouwen. Daarom vinden wij het zo belangrijk en zetten we de deelname voort."

Extra investering voor zwemlessen

Uit de cijfers blijkt dat veel ouders die er gebruik van maken, dat doen om zwemlessen te betalen. Daarom heeft de gemeente € 15.700,- extra uitgetrokken voor het Jeugdsportfonds. “Behalve plezier, ontwikkeling en gezondheid betekent kunnen zwemmen immers ook veiligheid voor kinderen”, aldus beide wethouders.

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie en/of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Jeugdcultuurfonds

Zangles, een instrument leren bespelen, lid worden van de scouting, balletles of dansen – elk kind vraagt er vroeg of laat wel een keer om. Door het Jeugdcultuurfonds komen deze mogelijkheden dichterbij. De beide fondsen zijn per 1 januari gefuseerd tot de Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland. De basis van de fondsen wordt gelegd door gemeentelijke middelen uit het armoedebeleid aangevuld met middelen van private fondsen, sponsors en donateurs.