70+ automobilist bewust op weg met BROEM-dag

Geplaatst: 25-10-2017

Hoe staat het met de rijvaardigheid, is het concentratievermogen nog optimaal, de verkeerskennis nog up to date en de reactiesnelheid nog goed? Senioren die 70 jaar of ouder zijn kunnen dit laten testen tijdens de BROEM-dag op 2 november in de Niervaert in Klundert*. De BROEM-dag is onderdeel van de Bewust op Weg-campagne, waarin we met verschillende acties iedereen ‘fris de winter in’ laten gaan. Wethouder Zwiers: 'Met deze activiteiten bereiden we onze inwoners voor op de winter en samen zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving'.

Programma

In de ochtend van 08:30 – 12:00 uur of middag 13:00 – 16:30 uur kunt u de verschillende functies laten testen die worden gebruikt in het verkeer. Zo is een van de activiteiten die op het programma staan de rijvaardigheidstest met een rij-instructeur. Andere activiteiten zijn een controle van het gehoor door een gehoordeskundige, een controle van het gezichtsvermogen door een opticien, een test over de verkeersregels en bewegingstips van een fysiotherapeut.

Voorlichtingsdag

Een week voorafgaand aan de BROEM-dag wordt een speciale voorlichtingsdag georganiseerd over de (veranderende) verkeersregels en -tekens, uitritten, rotondes, doorgetrokken en onderbroken strepen enzovoort. De voorlichtingsdag vindt plaats op 26 oktober in de ochtend van 09:00 – 12:00 uur of middag van 13:00 – 16:00 uur. Ook deze dag vindt plaats in de Niervaert in Klundert.

Bewust op Weg-campagne

Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot en met december 2017. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. Met deze activiteiten bereidt de gemeente Moerdijk, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, haar inwoners voor op de winter en samen zorgen we voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Noord-Brabant.

*De BROEM-dag is zo’n succes dat helaas ook dit jaar niet iedereen mee kan doen. Er zijn in totaal 122 aanmeldingen binnen gekomen voor de 60 beschikbare plaatsen.