Alle oplossingen en mogelijkheden openbaar vervoer verzameld in Reiswijzers per woonplaats

Geplaatst: 27-10-2017

Welke bussen vertrekken er vanuit mijn woonplaats? Welke bushaltes zijn er? Wat is het telefoonnummer van de deeltaxi? Waar kan ik een OV-chipkaart aanvragen? Welk soort vervoer is er mogelijk naast de reguliere bus tijdens daluren? De gemeente heeft een Reiswijzer ontwikkeld met daarin een overzicht van het bestaande vervoersaanbod in het openbaar vervoer van en naar de verschillende woonplaatsen in onze gemeente. Hiermee hopen we meer bekendheid te geven aan de verschillende mobiliteitsoplossingen die er in de gemeente zijn.

Wethouder Zwiers: ‘Gemeente Moerdijk is qua oppervlakte een grote gemeente. Wij vinden het belangrijk dat de bereikbaarheid goed is. Inwoners hechten veel waarde aan openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt dat er wisselend gebruikt van wordt gemaakt. Daarnaast verschilt de aanwezigheid van openbaar vervoer per woonplaats. Openbaar vervoer kan alleen blijven bestaan wanneer er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Met deze handige Reiswijzer van alle mobiliteitsoplossingen, kunt u zien hoe u vanuit uw woonplaats kunt reizen.’

Unieke Reiswijzer

Per woonplaats is een unieke Reiswijzer gemaakt met de voor de betreffende woonplaats geldende tijden en dienstregelingen. De wijzers worden gefaseerd verspreid aan alle inwoners van 65 jaar en ouder vanaf eind oktober / november in Fijnaart, Standdaarbuiten en Klundert. Eerst ontvangen alle inwoners van 65 jaar en ouder in Fijnaart de Reiswijzers, dan in Standdaarbuiten en tenslotte Klundert. Mocht u de Reiswijzer niet hebben ontvangen of niet in de groep vallen die hem thuisgestuurd heeft gekregen? Dan kan deze worden aangevraagd vanaf 14 november bij de gemeente via 14 0168 of via info@moerdijk.nl. Ook is de Reiswijzer vanaf dan te vinden bij de bibliotheken, het gemeentehuis en het Huis van de Wijk van uw woonplaats. Voor een digitale versie kunt u terecht op www.moerdijk.nl/reiswijzer. In 2018 wordt de wijzer verspreid in de overige woonplaatsen van de gemeente Moerdijk.

Opstapdagen

Naast de Reiswijzer per woonplaats kunnen belangstellenden ook meer informatie krijgen tijdens een opstapdag die in elke woonplaats georganiseerd wordt. De opstapdagen zijn op:

  • 15 november in Fijnaart bij Woonzorgcentrum Fendertshof;
  • 22 november in Standdaarbuiten bij dorpshuis de Standaert;
  • 29 november in Klundert bij wooncomplex de Mauritshof.

Tijdens een opstapdag wordt er meer informatie gegeven over het gebruik van de Reiswijzer, kunnen belangstellenden een OV chipkaart aanvragen of onder begeleiding een rit maken met het openbaar vervoer.