Bel 112 ook bij verdachte situaties

Geplaatst: 13-10-2017

De politie stelt alles in het werk om woning- en auto inbraken te voorkomen en de daders te pakken. Maar zij kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom is uw hulp nodig om inbrekers op heterdaad te kunnen aanhouden.

Als buurtbewoner kent u uw wijk het beste. Waarschijnlijk loopt u vaak rond in uw omgeving en omdat u zo vertrouwd bent met uw buurt vallen afwijkende situaties snel op. Denkt u bijvoorbeeld aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto's rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat. Als u dat ziet en op dat moment 112 belt, dan helpt u de politie enorm. 

Bel 112

Ziet u iets opvallends bij u in de buurt? Twijfel dan geen seconde en bel direct 112. Geef de politie zoveel mogelijk informatie. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon.

Criminelen hebben een hekel aan oplettende burgers! Mogen uw buren op u rekenen?

Week van de Veiligheid

In de 'Week van de Veiligheid' is er extra aandacht voor veiligheid. Natuurlijk zijn we het hele jaar alert op de veiligheid van Moerdijk. In de Week van de Veiligheid zetten we nét een stapje meer. Dat doen we door elke dag extra aandacht te besteden aan veiligheidsitems. De week van de veiligheid 2017 is van 9 tot en met 15 oktober.