Volle bladkorf? Meld het ons!

Geplaatst: 26-10-2017

Bomen verliezen steeds meer blad. Overal in de gemeente hebben we daarom bladkorven geplaatst. Gebruik ze om het bladafval uit uw tuin en om uw huis te deponeren. Zit de bladkorf bij u in de buurt vol, meld het ons!

Op dit moment hebben we ongeveer vijftig meldingen over bladkorven binnengekregen en in behandeling genomen. De meldingen gingen voornamelijk over dat inwoners graag een kleinere bladkorf in de wijk wilden in plaats van een groteĀ of andersom, of dat de bladkorven vol zaten. De kleinere bladkorven worden geleegd door de WVS en wij zetten uw melding dan aan hen door. De grotere korven legen wij zelf.

Melding maken?

U kunt op verschillende manieren meldingen maken over bladkorven. Bekijk de mogelijkheden op onze contactpagina.

Evaluatie

Ieder jaar na het bladvalseizoen evalueren wij alle meldingen die zijn binnengekomen om te zien of er zaken aangepast moeten worden. Op dit moment staan alle bladkorven die wij in ons bezit hebben strategisch door de gehele gemeente, in de buurt van gemeentelijke bomen, opgesteld.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval en dus niet voor bijvoorbeeld takken, snoeiafval en etensresten. Ze worden wekelijks geleegd en de inhoud wordt vervoerd naar een erkende verwerker die er compost van maakt.