Aftrap Bewust op Weg: ‘fris de winter in’ op Nazomerfestival in Zevenbergen

Geplaatst: 5-9-2017

Opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde en de auto wat vaker laten staan. Het zijn de pijlers van de campagne Bewust op Weg: ‘fris de winter in’. Zaterdag 9 september 2017 om 11.00 uur trapt wethouder Zwiers de campagne af op het Nazomerfestival in Zevenbergen. Wethouder Zwiers: ‘Via deze activiteiten willen wij onze inwoners de komende maanden voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.’

BOB-team op Nazomerfestival

Op het Nazomerfestival is op 9 september een BOB-team van Veilig Verkeer Nederland aanwezig die de bezoekers alles vertellen over de invloed die zij zelf hebben op de verkeersveiligheid. Het is een van de activiteiten die gepland staat in de campagnemaanden. De andere activiteiten zijn een fietsverlichtingsactie, BROEM-dag 70+, Groene Voetstappen, PUBquiz voor sportclubs een fietsverlichtingscontrole en een actiedag bij het Markland College.

De activiteiten bij het Markland College komen voort uit de gezamenlijke verklaring die politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College en de gemeente Moerdijk op 23 oktober 2015 hebben ondertekend om structureel de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande, kinderen te verbeteren.

Fietsverlichtingsactie

De fietsverlichting gratis laten controleren of repareren? Dat kan tijdens de fietsverlichtingsactie in de week van 25-29 september 2017. Tijdens deze actie worden fietsen bij het station en het Suikerpad in Zevenbergen gratis winterklaar gemaakt. Hierdoor ben je ook in de winter zichtbaar voor het overige verkeer.

BROEM-dag 70+

Op 2 november 2017 is het BROEM-dag en staat de 70+ automobilist centraal. Veel oudere automobilisten ontwikkelen in de loop van de jaren een eigen rijstijl. Ook is het verkeer drukker en zijn verkeerssituaties moeilijker geworden. Door de verkeersregels op te frissen en in de praktijk te oefenen, gaat ook de 70+ automobilist weer ‘Bewust op Weg’.

De BROEM-dag is vooralsnog zo'n succes, dat helaas niet iedereen mee kan doen dit jaar.

Groene Voetstappen

De kinderen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te laten gaan en aandacht voor verkeersveiligheid. Dat is het doel van de landelijke actie ‘groene voetstappen’ die van 2 tot 8 oktober 2018 plaatsvindt. Ook in de gemeente Moerdijk doen verschillende basisscholen hieraan mee of sluiten op geheel eigen wijze aan bij de campagne Bewust op Weg.

Meer informatie

De Bewust op Weg-campagne is een samenwerking tussen de gemeente Moerdijk, provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland. Meer informatie is te vinden op www.bewustopweg.nu.