Pendeldienst tijdens Shanty en Seasong Festival Willemstad

Geplaatst: 6-9-2017

Bij goed weer komen zondag 10 september naar verwachting 5.000 tot 6.000 bezoekers naar de Vesting Willemstad voor het Shanty en Seasong Festival. Ook zijn er die dag de Open Monumentendag en de Moerdijkse Cultuurroute. De gemeente Moerdijk is er alles aangelegen om dit soort mooie evenementen goed, veilig en ordentelijk te laten verlopen. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer een pendeldienst

Havenkoor Fortitudo organiseert in de Vesting van Willemstad de 9e editie van het Shanty en Seasong Festival. 12 Koren en 550 koorleden nemen deel op vier podia. Vanwege de verwachte toeloop is er besloten, samen met de organisator van het festival en met goedkeuring van Rijkswaterstaat, dat de gemeente op 10 september faciliteert in twee pendelbusjes. Deze worden ingezet vanaf 12.00 uur om de bezoekers vanaf de parkeerplaats, gelegen tegenover het bediengebouw bij de Volkeraksluis aan de Hellegatsweg 2, naar Willemstad Vesting te brengen. De pendelbusjes rijden op en neer tot ongeveer 19.00 uur.

In de Vesting zijn op 10 september vanwege het festival van 10.00 tot 19.00 uur diverse straten afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers en hulpverleningsdiensten. Voor de westelijke rijbaan (even nummers) van de Voorstraat geldt van 08.30 tot 19.00 uur een parkeerverbod vanwege de snuffelmarkt die tijdens het festival wordt gehouden.

Kijk voor meer informatie over het festival op www.havenkoorfortitudo.nl.