Zet jouw school groene voetstappen?

Geplaatst: 29-9-2017

Van 2 t/m 8 oktober is de week van de Groene Voetstappen. Basisscholen de Boemerang en de Kennedyschool doen mee en moedigen kinderen (en hun ouders) aan om lopend naar school te komen, in plaats van met de auto. Ook is er extra aandacht voor verkeersveiligheid in de les. Groene Voetstappen is onderdeel van de campagne ‘Bewust Op Weg Fris de winter in’ waarin de gemeente aandacht vraagt voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Veilig op weg!

Basisscholen de Boemerang en de Kennedyschool starten met het fietsverlichtingsproject van de ANWB. Zo worden op de Boemerang fietscontroles georganiseerd en vinden er lessen plaats over fietsverlichting. De Kennedyschool maakt ook gebruik van het speciale lesmateriaal dat is ontwikkeld. Hierdoor houden ze met werkbladen en een scorebord precies bij hoe de school scoort op de Groene Voetstappen.

Wethouder Thomas Zwiers over de campagne Bewust op Weg

“Naast dat we nu investeren om de weg daadwerkelijk te verbeteren met verschillende maatregelen, zoals bijvoorbeeld de 80 verkeersoplossingen die wij uitvoeren, is het gedrag misschien nog wel belangrijker in het verkeer. Met deze campagne maken we schoolgaande kinderen bewust van de regels en hun gedrag in het verkeer.”

Bewust op Weg Fris de winter in

Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot en met december. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. Met deze activiteiten wil de gemeente Moerdijk, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, haar inwoners voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Noord-Brabant.

Meer informatie over groene voetstappen is te vinden op: www.bewustopweg.nu en https://www.groenevoetstappen.nl/