meerMoerdijk.nl van start!

Geplaatst: 14-9-2017

Voor alle activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur en techniek

Op www.meermoerdijk.nl kunnen verschillende bedrijven en verenigingen hun activiteiten aanbieden op het gebied van cultuur, sport, natuur en techniek. Kinderen kunnen zich via meerMoerdijk inschrijven voor deze activiteiten. Het doel hiervan is dat kinderen gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen kennismaken met verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, techniek en sport.

Activiteitenkalenders

Na het ontstaan van de brede scholen binnen gemeente Moerdijk hebben de basisscholen vanuit elke dorp/stad naschoolse activiteitenkalenders samengesteld. Op deze activiteitenkalender bieden verenigingen en bedrijven verschillende activiteiten aan. Bureau ‘Van Creatieve Huize’ kwam met het idee om kinderen op een leuke manier te laten kennismaken met cultuur. Daarnaast hadden de brede scholen ook de wens om een duidelijker en breder aanbod van activiteiten te ontwikkelen voor kinderen. Daarom is een koppeling gemaakt met de brede schoolactiviteiten en deze activiteiten zijn gebundeld op de website www.meermoerdijk.nl. Dit initiatief is een samenwerking van gemeente Moerdijk, Sport en Cultuurimpuls, Van Creatieve Huize, MoerdijkFit, Jongerenwerk Moerdijk en Brede School Moerdijk.

Nationale Sportweek

Om de website te promoten is een deel van de activiteiten verwerkt in het meerMoerdijkboekje. Dit boekje wordt tijdens de Nationale Sportweek van 9 t/m 17 september uitgedeeld op alle basisscholen van gemeente Moerdijk. Wethouder Eef Schoneveld deelt op donderdag 14 september om 13:15 uur de boekjes uit aan groep 7/8 van de Julianaschool in Fijnaart.