Vanwege succes is het huidige budget starterslening op

Geplaatst: 29-8-2018

Sinds juli 2008 kunnen starters op de koopwoningmarkt een lening aanvragen bij de gemeente Moerdijk. Sindsdien is dit in de gemeente Moerdijk een niet meer weg te denken instrument om koopstarters op de woningmarkt een steuntje in de rug te geven. Het succes van deze lening in de gemeente Moerdijk heeft tot gevolg dat het beschikbare budget op dit moment helaas volledig is uitgeput. Aanvragers voor een starterslening kunnen zich nog steeds melden bij de gemeente en komen dan op de wachtlijst.

We blijven jonge starters graag helpen

Wethouder Désirée Brummans: ‘Er is in Moerdijk vraag naar leningen voor starters die voor het eerst een bestaande of nieuwe koopwoning willen gaan aanschaffen. Ik vind het belangrijk om jonge starters te blijven helpen. In het coalitieakkoord 2018-2022 hebben we aangegeven om Moerdijk voor jongeren aantrekkelijk te houden door het continueren van de starterslening. Vanaf eind 2008 tot nu toe zijn er 150 startersleningen verstrekt. Vanuit het college gaan we met een voorstel naar de gemeenteraad voor het beschikbaar stellen van nieuw budget.’  De planning is dat dit voorstel in de raadsvergadering van november 2018 wordt behandeld.

U kunt zich nog steeds aanmelden

Aanvragers voor een starterslening kunnen zich nog steeds melden bij de gemeente en komen dan op de wachtlijst. Zodra de gemeenteraad besluit dat er een nieuw budget komt, wordt er contact opgenomen door de gemeente met de aanvragers op de wachtlijst.

Voor meer informatie over de starterslening kijk op onze pagina

www.moerdijk.nl/Starterslening.