Week van de Opvoeding in Moerdijk

Geplaatst: 28-8-2018

Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018 is het de landelijke Week van de Opvoeding. Ook dit jaar besteedt Moerdijk hier weer extra aandacht aan. De hele week vinden er allerlei activiteiten en bijeenkomsten plaats. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap.

Thema: Opvoeden is samenspel

Het thema dit jaar is: "Opvoeden is samenspel". Opvoeden doe je namelijk niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder andere ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. We kunnen veel voor elkaar betekenen en van elkaar leren. Wanneer er vragen zijn, maar ook wanneer deze er (nog) niet zijn. Ouders ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op het schoolplein, bij de kinderopvang of bij de sportclub. Daarnaast zijn er in Moerdijk verschillende andere plekken en initiatieven waar ouders op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen of ondersteuning kunnen krijgen bij (opvoed)vragen. Ook als professionele ondersteuning nodig of gewenst is, is dat op verschillende manieren mogelijk. Want, ieder kind verdient een goede start!

Veelzijdig programma in Moerdijk

Gemeente Moerdijk, Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Moerdijk en meerMoerdijk willen graag aandacht besteden aan de Week van de Opvoeding in de gemeente Moerdijk. De voorbereidingen van de Week van de Opvoeding zijn al in volle gang. Wethouder Eef Schoneveld: "Ook dit jaar zorgen we voor een gevarieerd programma van activiteiten, workshops en bijeenkomsten waarin 'opvoeden is samenspel' centraal staat. De Week van de Opvoeding laat ouders en opvoeders op een leuke manier kennismaken met verschillende Moerdijkse initiatieven".

Programma Week van de Opvoeding gemeente Moerdijk

Bijgaand alvast een vooruitblik wat betreft de activiteiten rondom het programma van de Week van de Opvoeding in de gemeente Moerdijk:

  • Kinderburgemeester. We zijn weer op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De vacature hiervoor is uitgezet bij groep 7 en 8 van de Moerdijkse basisscholen . Tijdens de Week van de Opvoeding wordt de gemeente niet alleen  bestuurd door burgemeester Klijs. Burgemeester Klijs krijgt er een jeugdige collega bij! De kinderburgemeester is aanwezig bij een aantal activiteiten vanuit het college.
  • Theatershow "Buurvrouw, voed je kind eens op" op maandag 1 oktober vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis. Deze voorstelling over opvoeden laat ouders zien hoe zij hun kinderen een goede, stevige en positieve basis mee kunnen geven. Natuurlijk wordt het publiek bij de voorstelling betrokken. Inschrijvingen lopen via www.meermoerdijk.nl
  • Lezing Steven Pont (bekend van het tv programma "De Opvoeders") op woensdag 3 oktober vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis. De eerste 20 inschrijvingen maken kans op het boek van Steven Pont. Steven Pont geeft trainingen, lezingen en workshops die gaan over psychologie. Hij bekijkt menselijk gedrag zowel vanuit de persoon, als vanuit de omgeving waarin de persoon opereert.
    Opvoeding, onderwijs en leiderschap zijn daarin zijn hoofdthema’s. Inschrijvingen lopen via www.meermoerdijk.nl.
  • Interactieve workshop "Help! Mijn kind heeft een mobiel" op donderdag 4 oktober vanaf 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis. Emiel Meijer en Marloes Geurts-Jacobs nemen de mensen mee in de digitale wereld van de jeugd.  Tijdens dit feest van herkenning, leren de aanwezigen op een gezellige, informele en interactieve wijze hoe zij kunnen omgaan met het telefoongebruik van hun kind. Inschrijvingen lopen via www.meermoerdijk.nl.

Meer info en aanmelden voor activiteiten

Bij elke activiteit is er voor ouders de mogelijkheid om vragen te stellen aan de jeugdprofessionals van het CJG Moerdijk of om een anonieme vraag te stellen. Houd onze online kanalen van meer Moerdijk, CJG Moerdijk en de gemeente Moerdijk de komende tijd in de gaten voor meer informatie over het programma. Daar lees je ook hoe je je aan kunt melden voor de activiteiten.