Nieuwbouw Pelikaan Reizen in Etten-Leur

Geplaatst: 19-12-2018

De nieuwbouw van Pelikaan Reizen komt niet in Zevenbergen. Door een recente overname heeft het bedrijf snel behoefte aan nieuwe huisvesting. De benodigde wijziging van het bestemmingsplan van de beoogde locatie aan de Schansdijk in Zevenbergen kost te veel tijd. Daarom komt het nieuwe hoofdkantoor in Etten-Leur.

Directeur John Goverde van Pelikaan Reizen: “Recent hebben we een online reisbedrijf in Den Haag overgenomen. Daardoor werd de noodzaak voor een nieuw hoofdkantoor groter. We willen het callcenter, de vestiging Den Haag en het kantoor aan de Pastoor van Kessellaan in Zevenbergen zo snel mogelijk centraliseren. Het perceel aan de Schansdijk is een prachtige locatie maar om onze plannen te kunnen realiseren, moet het bestemmingsplan wijzigen. Ik heb veel waardering voor de inzet van de wethouder en ambtenaren, maar regels zijn regels. En wij kunnen niet zo lang wachten. Overigens blijft de reiswinkel wel in Zevenbergen, op de vertrouwde locatie aan het Haveneind.”

“Heel erg jammer dat het hoofdkantoor van Pelikaan Reizen niet in Zevenbergen komt. Wij willen het bedrijf graag behouden voor onze gemeente en denken mee waar mogelijk. Daarbij volgen we natuurlijk de wettelijke procedures. En ja, het is helaas een gegeven dat wijziging van een bestemmingsplan tijd kost. Tijd die Pelikaan Reizen door de dringende huisvestingsbehoefte niet heeft. Het is wel mooi dat we het bedrijf voor West-Brabant behouden.”, aldus wethouder Thomas Zwiers. Hij vervolgt: “We hopen snel een andere ondernemer te vinden die belangstelling heeft voor deze mooie zichtlocatie aan de rand van Zevenbergen”.