Uitreiking cheque door leerlingen basisschool ‘de Neerhof’ aan Jeugdfonds Sport

Geplaatst: 19-12-2018

Meedoen in Moerdijk voor elkaar, met elkaar! Dat houdt in dat iedereen in Moerdijk ook echt mee kan doen, ook onze kinderen. Dit doen we met elkaar. De kinderen van groep 8 van basisschool ‘de Neerhof’ in Zevenbergen laten dit op een hartverwarmende manier zien. Zij hebben het initiatief genomen geld in te zamelen voor hun leeftijdsgenootjes die door de financiële situatie in het gezin niet mee kunnen sporten of deel kunnen nemen aan creatieve activiteiten.

Jeugdfonds Sport

Van de opbrengst van de kinderpostzegelactie doneren zij €977,43 aan het lokale doel via het Jeugdfonds Sport. Het Jeugdfonds Sport betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.  

Overhandiging cheque

De overhandiging van de cheque is op donderdag 20 december. De leerlingen overhandigen de cheque aan wethouder Eef Schoneveld en voorzitter Machteld Rijsdorp van Jeugdfonds Sport Brabant. Ook voormalige kinderburgemeester Lize van Nieuwenhuizen heeft tijdens haar burgemeesterschap aangegeven hoe belangrijk het is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen, voor elkaar en met elkaar!