8 maart: Veiligheid in Zevenbergen centraal

Geplaatst: 22-2-2018

Waar en hoe worden inwoners of bedrijven op de hoogte gehouden van belangrijke informatie in het geval van een incident (bijvoorbeeld een brand of een incident bij het spoor)? Teletekst, sociale media en Veiligheidsdashboard? Wat kunnen we in Zevenbergen doen om (auto)inbraken te voorkomen? Deze en nog een aantal andere onderwerpen komt aan de orde op de Veiligheidsavond op donderdag 8 maart in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis. Alle inwoners en bedrijven uit Zevenbergen zijn daar welkom.

Bedoeling is om de inwoners en bedrijven uit Zevenbergen op deze thema-avond zo goed mogelijk te informeren over veiligheidsrisico’s in de eigen omgeving, wat gemeente en veiligheidspartners doen wanneer er toch iets gebeurt en wat de inwoners en bedrijven zelf kunnen doen.

Drie thematafels

Centraal tijdens de avond staan drie zogenaamde thematafels. Aan elke tafel wordt een onderwerp behandeld dat een relatie heeft met veiligheid in Zevenbergen en waar inwoners zich kunnen laten bijpraten over bijvoorbeeld het werk van de brandweer (en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant), politie en gemeente. Ook is er informatie te verkrijgen over een aantal veiligheidsinitiatieven, zoals bijvoorbeeld buurtpreventie, Actie Inbraakproof! en het Veiligheidsdashboard. De onderwerpen zijn bepaald in overleg met de stadstafel Zevenbergen en betreffende veiligheidskwesties die het meest spelen in Zevenbergen. Inwoners kunnen deelnemen aan twee thematafel-sessies naar keuze.

Veiligheidsavond Zevenbergen
Donderdag 8 maart, 19.15 uur - 22.15 uur
Moerdijkzaal in het gemeentehuis

Aanmelden?

Binnenkort ontvangen alle huishoudens in Zevenbergen een uitnodiging voor deze avond. Aanmelden kan voor 5 maart per e-mail: veiligheid@moerdijk.nl, waarbij u aan-geeft met hoeveel personen u aanwezig bent. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marian Pors van de Veiligheidsstaf van de gemeente Moerdijk, te bereiken via 14 0168.  Heeft u geen mail, dan kunt u natuurlijk ook even bellen om u aan te melden.

Meer weten? https://www.moerdijk.nl/Veiligheid