Eerste openbaar vervoer kaart in de gemeente uitgereikt

Geplaatst: 27-2-2018

Vanochtend is de eerste openbaar vervoer kaart, zgn. Meedoenpas van Arriva, in het gemeentehuis in Zevenbergen uitgereikt aan de heer van Eijk uit Willemstad. Dit is een busabonnement (inclusief OV-chipkaart) dat sinds kort beschikbaar is in de webshop Hart van West-Brabant voor inwoners vanaf 12 jaar uit de gemeente Moerdijk, Etten-Leur en Halderberge die onder de meedoenregeling vallen.

Shoptegoed

Inwoners uit de gemeente Moerdijk met een bijstandsuitkering, een inkomen rond het minimumloon of AOW-uitkering kunnen vanaf januari 2017 via de meedoenregeling in de webshop Hart van West-Brabant een activiteit kiezen. Daarvoor ontvangen zij €180,- shoptegoed per gezinslid per kalenderjaar. Deze kosten worden betaald door het Werkplein Hart van West-Brabant. Iedereen met een bijstandsuitkering krijgt hier automatisch bericht van, andere mensen kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij het Werkplein Hart van West-Brabant.

Meedoenpas 

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen gratis meereizen met mensen die een Meedoenpas hebben. Met deze Meedoenpas hoeven geen losse buskaartjes meer gekocht te worden. Er wordt een bedrag per jaar betaald, waarna onbeperkt kan worden gereist in alle stads- en streekbussen van West-Brabant. Het abonnement is één jaar geldig na de datum van uitgifte en geldt voor de daluren. Dat is na 09.00 uur in de ochtend, in het weekend en in vakantieperiodes. De pas is één jaar geldig na de datum van uitgifte.

Abonnement

Inwoners die onder de meedoenregeling vallen kunnen kiezen uit twee abonnementen, te weten streekabonnement en streekabonnement plus stad Breda. 

Streekabonnement

  • Alle streeklijnen in West-Brabant (ook binnen Breda). De Meedoenpas (inclusief OV-chipkaart) is geldig voor alle streeklijnen (kaartje).
  • Kosten per jaar € 87,50

Streekabonnement + stad Breda

  • Alle streeklijnen in West-Brabant uitgebreid met stadslijnen Breda. De Meedoenpas (inclusief OV chipkaart) is geldig voor alle eerder getoonde streeklijnen en de stadslijnen van Breda (kaartje).
  • Kosten per jaar € 127,50
    Ongeveer drie weken na de besteldatum kunnen inwoners de Meedoenpas persoonlijk ophalen in het gemeentehuis in Zevenbergen. Ze krijgen hierover persoonlijk bericht.  

Voor meer informatie kunnen inwoners terecht bij de webshop Hart van West-Brabant:
https://meedoenhartvanwestbrabant.nl/busabonnement-incl-ov-chipkaart/