Gemeente, politie en GGD controleren op permanente bewoning recreatiepark resort WaterWeelde

Geplaatst: 7-2-2018

Op 7 februari 2018 vond een hercontrole permanente bewoning plaats op recreatiepark resort WaterWeelde bij Moerdijk. De gemeente voerde deze controle uit in samenwerking met politie en GGD. In 12 chalets werden in totaal 20 personen aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze tegen de regels in permanent wonen op het park.

Vijftien medewerkers van gemeente, politie en GGD namen deel aan de controle. In 12 chalets troffen zij in totaal 20 personen aan waarvan het vermoeden bestaat dat ze, tegen de regels in, permanent wonen op het park. Hieronder zijn zes personen die per direct hulp krijgen van GGD en gemeente in verband met de schrijnende situatie waarin zij zich bevinden. De overige 14 personen alsmede de eigenaar worden opnieuw aangeschreven. Op een later moment volgt een nieuwe controle.

Het vermoeden bestaat dat in meerdere chalets sprake is van permanente bewoning maar omdat niet werd opengedaan blijft dit een vermoeden. In één chalet trof men een zorgelijke situatie aan. Daar was de geiser in gebruik zonder afvoer naar buiten. De bewoner van dit chalet moet dit per direct in orde maken.

De gemeente heeft als uitgangspunt dat iedereen veilig kan leven binnen de gemeente Moerdijk. Dat geldt ook voor het verblijf op recreatieterreinen. Illegaal wonen op campings wordt aangepakt zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.