Online seminar van CZ ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’

Geplaatst: 14-2-2018

Maakt u zich zorgen over de vergeetachtigheid van uw naaste? En vermoedt u dat er méér aan de hand is? Dit kan veel zorgen geven. Zeker als uw omgeving uw vermoeden niet deelt. Dit seminar helpt u op weg het vermoeden van dementie bespreekbaar te maken.

Volg op donderdag 22 februari om 19.30 uur ons gratis online seminar: ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’. Dan geven onze experts Gerben Jansen (casemanager), Freek Gillissen (verpleegkundig consulent) en Jacqui van Kemenade (huisarts) praktische tips en beantwoorden ze vragen als:

  • Hoe herken ik de symptomen van dementie?
  • Hoe maak ik het vermoeden van dementie bespreekbaar?
  • Hoe zorg ik dat er duidelijkheid komt over mijn vermoeden?
  • Waarom is het stellen van een diagnose bij dementie zo belangrijk?
  • Waar kan ik terecht voor een diagnose?

Kortom, een praktisch seminar over een moeilijk onderwerp. Gelukkig hoeft u er de deur niet voor uit: u volgt het seminar gewoon op uw tablet, computer of smartphone. En als u vragen hebt, kunt u ze tijdens de uitzending meteen stellen aan onze experts.

Aanmelden is heel gemakkelijk

Het seminar is gratis en iedereen kan deelnemen. Aanmelden gaat heel snel en eenvoudig. Ga naar de website en vul uw gegevens in. Dan ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie. Kunt u niet op 22 februari? Meld u dan toch aan. U ontvangt na het seminar een e-mail, zodat u het op een later tijdstip terug kunt kijken.

Moerdijk en dementie

Het aantal dementiepatiënten in Moerdijk stijgt naar verwachting naar 660 in 2020, en bijna 1.000 in 2030. Op dit moment bedraagt dat aantal 590. Deze cijfers betekenen echter ook dat een nog veel groter aantal familieleden, vrienden en buren eveneens te maken hebben of krijgen met de gevolgen van dementie.

Gemeente Moerdijk is zelf al op een aantal manieren bezig om inwoners met dementie waar mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld in samenwerking met o.a. Alzheimer Nederland, CZ Thebe en Surplus, waarbij elke organisatie vanuit de eigen kracht hulp biedt. Maar ook zijn er gratis trainingen voor mantelzorgers gegeven: ‘Hoe ga ik om met dementie?’