Ook met carnaval geen alcohol onder de 18!

Geplaatst: 5-2-2018

Carnaval staat voor de deur. Een gezellig volksfeest waarbij door veel mensen alcohol genuttigd wordt. Voor ouders een mooie aanleiding om de regel ‘geen alcohol onder de 18’ jaar met hun kind(eren)/puber(s) te bespreken. Het geeft u de gelegenheid om nog eens uit te leggen waarom je als ouder niet wilt dat zij alcohol drinken, ook al is het wellicht heel verleidelijk tijdens zo’n feest waar waarschijnlijk veel mensen wel drinken.

Speciaal voor de groep tieners van 13 t/m 17 jaar worden daarom tijdens carnaval vijf dagen lang in meerdere woonplaatsen activiteiten voor jongeren georganiseerd. Zo worden er bijvoorbeeld alcoholvrije feesten gegeven bij de Leutbunker en Sweets in Zevenbergen (www.facebook.com/sweets14plus) en bij de Graanbeurs in Fijnaart. Kijk in jouw woonplaats wat voor activiteiten voor jongeren er plaatsvinden. 

Enkele tips

  • Spreek van te voren af dat uw kind tijdens het carnaval niet drinkt.
  • Maak ook met de volwassenen met wie u op stap gaat de afspraak dat zij uw kind geen alcohol aanbieden.
  • Ook geen scheutje alcohol in de frisdrank van uw kind.
  • Blijkt dat uw kind toch gedronken heeft, bespreek dit dan de volgende dag op een rustig moment. Geef duidelijk aan dat u niet wilt dat uw kind drinkt.
  • Bovendien geldt dat jongeren onder de 18 jaar die alcohol bij zich hebben, strafbaar zijn en een boete kunnen krijgen.

Kijk voor (meer) tips en informatie op www.nix18.nl