Start ‘Doe Effe Normaal’ project donderdag 1 maart

Geplaatst: 27-2-2018

Op donderdag 1 maart gaat het ‘Doe Effe Normaal Normaal’ (DENO) project weer van start. Het project heeft als doel kinderen uit groep 8 voor te bereiden op de overgang naar de middelbare school. In 2018 nemen zeventien basisscholen in de gemeente Moerdijk deel. Wethouder Zwiers opent het project op basisschool het Palet in Klundert op donderdag 1 maart om 09.00 uur.

Gastlessen

De thema’s voor de gastlessen worden jaarlijks vastgesteld op basis van de vraag van scholen, uitgezet jeugdbeleid binnen de gemeente en ervaringen van de samenwerkende organisaties. Voor dit schooljaar is gekozen voor vijf gastlessen: 
1. Fysieke en mentale weerbaarheid door Doyo;
2. “Veilig online” door Halt;
3. “Weet wat je eet” door Thuiszorg West-Brabant;
4. “Omgaan met zakgeld” door Kredietbank West-Brabant;
5. “Seksuele voorlichting en puberteit” door GGD West-Brabant.

Theateroptreden afsluitingsavond DENO

Het DENO-project wordt afgesloten op donderdagavond 29 maart vanaf 19:30 uur voor kinderen en ouders in het gemeentehuis in Zevenbergen. Het theateroptreden Assepester staat op deze avond stil bij de uitdagingen waar kinderen en ouders bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs mee te maken kunnen krijgen. Voorafgaand en na afloop van de theatervoorstelling is er een DENO-markt. De uitnodigingen worden via de scholen uitgezet. Ook mag elke klas een spandoek meenemen; de klas met het spandoek waarop het DENO-project het beste is uitgebeeld, wint een prijs.